Το νέο Audi Q8 e-tron Edition Dakar... λατρεύει τη λάσπη!
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Audi Q8 e-tron Edition Dakar... λατρεύει τη λάσπη!

3.765 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2024)

- Εμπνευσμένο από το RS Q e-tron.
- Δύο ηλεκτρικά μοτέρ και 408 άλογα.
- Ξεχωριστό εξωτερικό και βελτιωμένες off-road δυνατότητες.
- Κοστίζει 120.000 ευρώ.

Εμπνευσμένο από το RS Q e-tron

Πρεμιέρα έκανε το Audi Q8 e-tron Edition Dakar. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό από την ονομασία και την εμφάνισή του, το νέο γερμανικό SUV, είναι εμπνευσμένο από το πραγματικό RS Q e-tron και έρχεται με φαρδύτερα φτερά, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και δύο σετ τροχών και ελαστικών.

Δύο ηλεκτρικά μοτέρ και 408 άλογα

Όντας βασισμένο στο e-tron 55, το Audi Q8 e-tron Edition Dakar είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, μπροστά και πίσω για να επιτυγχάνεται τετρακίνηση. Η ισχύς του ανέρχεται στους 408 ίππους, ενώ η μάρκα επισημαίνει πως το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,8 δευτερόλεπτα με στάνταρ ελαστικά δρόμου ή 5,9 δευτερόλεπτα όταν είναι εξοπλισμένο με ελαστικά παντός εδάφους General Grabber AT3. Τα χωμάτινα ελαστικά συνωμοτούν επίσης στη μείωση της αυτονομίας για την έκδοση Dakar, η οποία ορίζεται στα 487 χιλιόμετρα σε σύγκριση με τα 531 του τυπικού e-tron 55.

Ξεχωριστό εξωτερικό και βελτιωμένες off-road δυνατότητες

Στον αντίποδα τα χωμάτινα ελαστικά προσθέτουν 31 χιλιοστά στην απόσταση του off-road SUV από το έδαφος, η οποία ξεκινά από τα 206 χιλιοστά και σταδιακά μειώνεται ενώ παράλληλα η ταχύτητα του αυτοκινήτου αυξάνεται. Παράλληλα, οι γωνίες προσέγγισης (20 μοίρες), διαφυγής (26 μοίρες) και ράμπας (19 μοίρες) είναι όλες βελτιωμένες. Στο εξωτερικό μέρος εκτός από τα ευρύτερα φτερά, το Audi Q8 e-tron Edition Dakar λαμβάνει επίσης και ένα σετ αυτοκόλλητων για να απηχεί στο RS Q e-tron, αλλά και μία σχάρα οροφής.

Κοστίζει 120.000 ευρώ

Η Audi γνωστοποίησε πως θα κατασκευάσει μόνο 99 μοντέλα του Q8 e-tron Edition Dakar, με το κόστος του να ορίζεται στις 120.000 ευρώ για την αγορά της Γερμανίας.

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN