2 φωτογραφίες »

Το πρόγραμμα του WRC για το 2021

3.228 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2020)

Από εννέα αγώνες στην Ευρώπη και άλλους τρεις εκτός Γηραιάς Ηπείρου αποτελείται το καλεντάρι του WRC για το 2021. Δείτε το πρόγραμμα.


Το καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2021 αποκαλύφθηκε από την FIA, με την Κροατία να ανακοινώνεται ως οικοδεσπότης για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η σεζόν ξεκινά παραδοσιακά με το Rallye Monte-Carlo στις γαλλικές Άλπεις και θα το ακολουθήσει το Rally Σουηδίας, ο κατεξοχήν χειμερινός αγώνας της διοργάνωσης. Στην Κροατία θα γίνει ο τρίτος γύρος στις 22 - 25 Απριλίου και θα αποτελέσει το πρώτο rally στην άσφαλτο σε διαδρομές κοντά στο Ζάγκρεμπ. Η Πορτογαλία στα τέλη Μαΐου θα είναι ο πρώτος από τους τρεις γύρους σε χαλίκι, με την Ιταλία να ακολουθεί και την Κένυα να ολοκληρώνει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Η ακύρωση του φετινού Safari Rally Κένυα, ενός από τους θρυλικότερους διαγωνισμούς του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, σημαίνει ότι το WRC επιστρέφει στην Αφρική, τη δεύτερη μεγαλύτερη ήπειρο στον κόσμο σε μέγεθος, για πρώτη φορά από το 2002.

Εσθονία και Φινλανδία ανοίγουν τον δεύτερο κομμάτι της σεζόν τον Ιούλιο πριν το WRC ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο. Δύο από τους τρεις τελευταίους γύρους πραγματοποιούνται εκτός Ευρώπης καθώς η διοργάνωση θα φτιάξει τις βαλίτσες της πρώτα για την Χιλή και και την Ισπανία πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για την Ιαπωνία, η οποία θα φιλοξενήσει τον τελευταίο γύρο και θα σημάνει την επιστροφή της διοργάνωσης στην Ασία μετά από 11 χρόνια.

To καλεντάρι για το 2021: 

FORD E-TRANSIT
OPEL