Toyota: «Συζητάμε αν θα κάνουμε ηλεκτρικό το Hilux»
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota: «Συζητάμε αν θα κάνουμε ηλεκτρικό το Hilux»

2.358 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2023)

- Η Toyota έχει μεγάλα σχέδια για τον «αγρότη» της
- Έχει ήδη παρουσιαστεί ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο
- Έρχεται το 2024 ως mild hybrid diesel

Η Toyota έχει μεγάλα σχέδια για τον «αγρότη» της

To Toyota Hilux είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα pick-up στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη για αυτόν τον λόγο, οι Ιάπωνες δεν σταματούν να το αναβαθμίζουν, ενώ τώρα φαίνεται πως τα πλάνα που έχουν για τον «αγρότη» τους στο μέλλον είναι ιδιαίτερα μεγαλεπήβολα.

Έχει ήδη παρουσιαστεί ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Toyota Ευρώπης στο τομέα των ελαφρών επαγγελματικών Emmanuel Beaune, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό Hilux. «Είναι μέρος της στρατηγικής μας, να έχουμε διαφορετικά κινητήρια σύνολα και λύσεις. Είναι νωρίς να σχολιάσουμε πάνω στο ηλεκτρικό Hilux αυτή την στιγμή. Γίνονται κάποιες διερευνητικές συζητήσεις αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα» δήλωσε ο ίδιος στο Top Gear. Θυμίζουμε πως η Toyota έχει ήδη κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό Hilux σε μορφή πρωτότυπου με όνομα Hilux Revo BEV Concept χρησιμοποιώντας το δάπεδο του θερμικού Hilux αλλά με την διαφορά ότι είχε κλειστή γρίλια.

Έρχεται το 2024 ως mild hybrid diesel

Πριν κάνει το ντεμπούτο της η ηλεκτρική έκδοση του Hilux, η Toyota θα φέρει στην αγορά μέσα στο 2024 το πρώτο ήπια υβριδικό diesel Hilux. Το ήπια υβριδικό Hilux εξοπλίζεται με ένα 48V ήπια υβριδικό σύστημα που αποτελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ που φορτίζει τη νέα 48V μπαταρία, η οποία είναι αρκετά μικρή, ώστε να τοποθετείται κάτω από τα πίσω καθίσματα, προσφέρει 16 άλογα και 65 Nm ροπής και έχει βάρος μόλις 7,6 κιλά. Το ηλεκτρικό σύστημα συνεργάζεται αρμονικά με τον 2,8 λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 204 ίππους στις 3.400 σ.α.λ. και 500 Nm μεταξύ 1.600 και 2.800 σ.α.λ..

MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO