Έρχεται νέο σπορ ηλεκτρικό VW ID.3 GTI, αντί για GTX

Έρχεται νέο σπορ ηλεκτρικό VW ID.3 GTI, αντί για GTX

2.279 Επισκέψεις στο άρθρο (28/12/2023)

- Πρώτη δημόσια εμφάνιση χωρίς καμουφλάζ και ντεμπούτο το 2024
- Σπορτίφ εμφάνιση, με διπλό κινητήρα και 339 ίππους
- Το νέο ID.3 πιθανότατα θα ονομάζεται GTI και όχι GTX

Πρώτη δημόσια εμφάνιση χωρίς καμουφλάζ και ντεμπούτο το 2024

Η Volkswagen αναπτύσσει ένα ηλεκτρικό hot hatch βασισμένο στο ID.3, αντλώντας έμπνευση όμως από το πρωτότυπο ID.X concept. Οι κατασκοπευτικές λήψεις που ήρθαν στη δημοσιότητα απαθανάτισαν μια σπορ έκδοση του ηλεκτρικού Volkswagen ID.3, χωρίς καμουφλάζ, κατά τη διάρκεια δοκιμών σε χαμηλές θερμοκρασίες με χιόνια. Έτσι τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα του, η κορυφαία έκδοση του ID.3 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της την άνοιξη του 2024 και θα πρέπει να προλάβει το (πρόσφατα επιβεβαιωμένο) αμιγώς ηλεκτρικό GTI που θα έρθει το 2026. Εν συνεχεία, θα αρχίσει να καταφθάνει στους αντιπροσώπους σε επιλεγμένες αγορές λίγο αργότερα, ως μια εναλλακτική του Golf GTI.

Σπορτίφ εμφάνιση, με διπλό κινητήρα και 339 ίππους

Το νέο ID.3 GTX θα ξεχωρίζει από τις «απλές» εκδόσεις του ID.3, καθώς διαθέτει πιο σπορ μάσκα με μεγαλύτερους κυψελοειδείς αεραγωγούς, ενώ παράλληλα θα διαθέτει μεγαλύτερους τροχούς, που προέρχονται από το Golf Mk8 GTI, και μικρότερη απόσταση από το έδαφος. Πίσω, εκτός από το διαχύτη, ο οποίος φαίνεται κι αυτός να έχει πιο σπορ καταβολές, δεν έχουν αλλάξει πολλά. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδοντα σε διεθνή Μέσα, το ID.3 GTX θα εφοδιάζεται με δύο κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, και θα αποδίδει 339 ίππους συνδυαστικά, οι οποίοι είναι αυξημένοι από τους 299 ίππους των παλαιότερων μοντέλων. Τέλος, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα υποστηρίζεται ότι θα χρειάζεται λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, γεγονός που θα αποτελούσε σημαντική βελτίωση σε σχέση με το κανονικό ID.3.

Το νέο ID.3 πιθανότατα θα ονομάζεται GTI και όχι GTX

Από εκεί και έπειτα, περιμένουμε το λογότυπο GTX να κοσμεί την πίσω πόρτα κάτω από το έμβλημα της VW, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα ID.4 GTX και ID.5 GTX. Ωστόσο η VW έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να εγκαταλείψει την ονομασία GTX και να χρησιμοποιήσει το αρκτικόλεξο GTI αντί αυτής. Επιπλέον, σκοπεύει να εγκαταλείψει και το πρόθεμα ID. της γκάμας των ηλεκτρικών οχημάτων της, πιθανότατα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, μιας και όλα τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει τότε θα είναι ηλεκρικά, οπότε δεν θα υπάρχει και λόγος διαφοροποίησης από την υπόλοιπη γκάμα. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται διαφορετικό όνομα για να ξεχωρίζει από το πλήθος των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, γεγονός που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο που βλέπουμε εδώ μπορεί να ονομάζεται ID.3 GTI, καθιστώντας το το πρώτο ηλεκτρικό με αυτή την ονομασία.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
fiat