VW και Renault σχεδιάζουν να φτιάξουν ηλεκτρικό με τιμή 20.000 ευρώ

VW και Renault σχεδιάζουν να φτιάξουν ηλεκτρικό με τιμή 20.000 ευρώ

2.249 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2023)

- Η VW βρίσκεται σε συζητήσεις με την Renault σύμφωνα με την Handelsblatt
- Η Renault επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις με την VW
- VW και Renault θέλουν να παράγουν 250.000 προσιτά ηλεκτρικά/έτος

Η VW βρίσκεται σε συζητήσεις με την Renault σύμφωνα με την Handelsblatt

Η Volkswagen αναζητά ενεργά συνεργάτες για να την βοηθήσει στον φιλόδοξο στόχο που έχει βάλει για να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ. Οι πρώτες πληροφορίες από την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Renault για να συνεργαστούν. Τον περασμένο Απρίλιο, η VW ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αναπτύξει ένα compact ηλεκτρικό με τιμή κάτω των 20.000 ευρώ, ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Oliver Blume τον περασμένο μήνα, είχε φανεί αβέβαιος σχετικά με την επίτευξη του στόχου αυτού.

Η Renault επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις με την VW

Αν και η VW αρνήθηκε να σχολιάσει, η Renault είπε στο Reuters ότι οι συνεργασίες είναι απαραίτητες για να είναι ανταγωνιστική μια μάρκα στην αγορά των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ένας εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε «διαφορετικές συζητήσεις, αλλά τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί». Και οι δύο εταιρείες εφαρμόζουν επί του παρόντος μέτρα μείωσης του κόστους, δεδομένων των προκλήσεων που φέρνει η ανάπτυξη των ηλεκτρικών. Η Volkswagen έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει εξοικονόμηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2026, ενώ η Renault προσπαθεί να μειώσει το κόστος παραγωγής EV κατά 50% μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης.

VW και Renault θέλουν να παράγουν 250.000 προσιτά ηλεκτρικά/έτος

Και οι αγοραστές όμως εστιάζουν επίσης όλο και περισσότερο στα... χρήματα. Η τιμή έχει γίνει πλέον το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν οι υποψήφιοι αγοραστές ηλεκτρικών, και όχι η αυτονομία. Στην Ευρώπη, η μέση τιμή ενός ηλεκτρικού υπερβαίνει τις 65.000 ευρώ. Ως αποτέλεσμα, τόσο η VW όσο και η Renault έχουν ισχυρό κίνητρο να αναπτύξουν ένα πραγματικά προσιτό ηλεκτρικό όχημα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την Handelsblatt, οι δύο εταιρείες στοχεύουν να παράγουν ετησίως μεταξύ 200.000 και 250.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάτω από 20.000 ευρώ. 

Mercedes
moto