Vettel: «H F1 δεν είναι πλέον το άθλημα που αγάπησα»

4.809 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2019)

Aυτά είναι λίγα μόνο από όσα δήλωσε ο Sebastian Vettel μετά το τέλος του χθεσινού GP στον Κανάδα. Τι είπε για τον Lewis Hamilton;

O Γερμανός δεν μπόρεσε να κράτηθεί σε ξέσπασε μετά το τέλος του αγώνα του Καναδά. Στον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή επιβλήθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων, όταν σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, επέστρεψε στην πίστα μετά την έξοδο που είχε με επικίνδυνο τρόπο και ανάγκασε τον Hamilton να πέσει στα φρένα για να αποφύγει την σύγκρουση.

Ο ίδιος δήλωσε: «Μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι. Είμαι λάτρης του σπορ. Αγαπώ να παρακολουθώ παλιούς αγώνες, παλιούς οδηγούς και παλιά μονοθέσια. Εύχομαι να ήμουν το ίδιο καλός με αυτούς αλλά στην δική τους εποχή, όχι σήμερα. Δεν μιλάω μόνο για την σημερινή απόφαση αλλά και για άλλες αποφάσεις. Ακούστε το λεξιλόγιο όταν μιλάμε στο στην ενδοεπικοινωνία. Έχει επίσημο χαρακτήρα. Είναι λάθος ολο αυτό. Πρέπει να λέμε ο,τι θέλουμε αλλά έχουμε κάποιες προκαθορισμένες φράσεις που πρέπει να λέμε. Αυτό είναι λάθος».
 
Αναφερόμενος σε στο συμβάν με τον Hamilton ο Vettel δήλωσε: «Eπέστρεψα στην πίστα και τότε ο Lewis έπρεπε να αντιδράσει. Δεν ξέρω πόσο κοντά ήταν. Κοίταξα στον καθρέπτη μου, είδα ότι είναι εκεί, αλλά για μένα αυτό είναι μέρος του αγώνα. Πολλοί άνθρωποι όπως οι παλιοί οδηγοί και ο κόσμος στις εξέδρες θα συμφωνήσουν πως τώρα οι αγώνες είναι … δεν μου αρέσουν. Δεν είναι το άθλημα που αγάπησα όταν το έβλεπα εγώ από την τηλεόραση.»

Ο Vettel ξεκαθάρισε πως τα παράπονά του δεν αφορούν μόνο το χθεσινό συμβάν αλλά είναι γενικότερα. Τόνισε συγκεκριμένα: «Με πονάει σήμερα γιατί επηρέασε την θέση μου στον αγώνα αλλά το θέμα είναι πιο πολυεπίπεδο. Όταν ξυπνήσω δεν θα είμαι απογοητευμένος. Εγώ και ο Lewis έχουμε σεβασμό ο ένας για τον άλλον και έχουμε πετύχει πολλά άθλημα. Πιστεύω πως είμαστε και οι δύο ευλογημένοι που είμαστε στην θέση αυτή. Μια νίκη παραπάνω ή παρακάτω δεν πειράζει αλλά δεν είμαι χαρούμενος με όλα αυτά τα παράπονα και διάφορα άλλα που βλέπουμε τόσες φορές.»
 

AUTOFIT PASXA
vw