WRC Βελγίου: Εκτός ο Neuville και προβάδισμα Tanak!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC Βελγίου: Εκτός ο Neuville και προβάδισμα Tanak!

2.456 Επισκέψεις στο άρθρο (20/8/2022)

Στην πρώτη θέση με 8,2 δευτερόλεπτα διαφορά από το δεύτερο Elfin Evans, βρίσκεται ο Ott Tanak με Hyundai i20 N Rally1 HYBRID μετά την ολοκλήρωση της προτελευταίας ημέρας του Rally Ypres του Βελγίου, με τις εγκαταλείψεις να μην λείπουν από το πρόγραμμα!

Έντονο το ενδιαφέρον στο Rally Ypres του Βελγίου

Με εξόδους, εγκαταλείψεις και μεγάλο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η προτελευταία ημέρα του Rally Ypres του Βελγίου, το οποίο περιελάμβανε 8 ειδικές διαδρομές, κάποιες από τις οποίες μάλιστα δεν αποδείχτηκαν ιδιαίτερα φιλόξενες για τα πληρώματα. Ύστερα λοιπόν από το ατύχημα της Παρασκευής με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της βαθμολογίας, Kalle Rovanpera, όταν το Toyota GR Yaris Rally1 βγήκε εκτός δρόμου και έκανε πολλές τούμπες με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει, σημειώθηκαν ακόμα δύο το Σάββατο.


Η πρώτη 10άδα μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης του Σαββάτου.

Η πρώτη 10άδα μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης του Σαββάτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εγκατάλειψη δώρο του Neuville, εκτός και ο Breen

Στη 10η ειδική διαδρομή του αγώνα το πλήρωμα της M-Sport Ford με τους Craig Breen και Paul Nagle ανετράπη σε χαντάκι, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά, η οποία ευτυχώς έσβησε άμεσα. Ο αγώνας τελείωσε άδοξα για τον Ιρλανδό οδηγό, ενώ οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρωθεί η ειδική διαδρομή και όλα τα επόμενα πληρώματα τη διένυσαν χωρίς να χρονομετρούνται. Τις ελπίδες του για νέα νίκη, μετά την περσινή, στο Ypres Rally του Βελγίου έχασε όμως και ο Thierry Neuville, αφού στην προτελευταία ειδική του Σαββάτου, έχασε τον έλεγχο του Hyundai i20 N καταλήγοντας και αυτός σε χαντάκι! Οι θεατές έβαλαν και πάλι το αυτοκίνητο στο δρόμο, όμως μετά από περίπου 1 χιλιόμετρο η εγκατάλειψη ήταν αναπόφευκτη.

Πρώτος ο Tanak τέσσερις ειδικές πριν το φινάλε

Όπως προαναφέραμε, με φόντο τις 4 ειδικές διαδρομές που έχουν απομείνει για την Κυριακή (21/8), ο Ott Tanak έχει το προβάδισμα με 8,2 δευτερόλεπτά, έναντι του δεύτερου Elfin Evans. Αμφότεροι είδαν ως δώρο την εγκατάλειψη του Neuville στην προτελευταία 15η ειδική, ο οποίος τη στιγμή της εξόδου είχε προβάδισμα 17,2 δευτερολέπτων έναντι του Tanak! Έτσι ο Εσθονός πέρασε στην κορυφή και όντας ταχύτερος από τον Ουαλό και στην 16η ειδική, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN