WRC Ισπανίας: Κλείδωσε ο τίτλος στον Τάνακ

3.126 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2019)

Ο Οττ Τάνακ χρίστηκε πρωταθλητής του φετινού WRC, έναν αγώνα πριν το τέλος δίνοντας τέλος στη γαλλική «επανάσταση». Ο Νεβίλ πήρε τον αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες για τη διεκδίκηση.

Για όσους αναρωτιούνται από πότε έχουμε να δούμε κάποιον παγκόσμιο πρωταθλητή στο WRC που δεν κατάγεται από τη Γαλλία, η απάντηση είναι από τότε που οι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας ή αλλιώς από το μακρινό 2004. Και όμως, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια ο Οττ Τάνακ έρχεται να δώσει ένα τέλος σε αυτή την... γαλλική επανάσταση που ξεκίνησε ο Σεμπαστιάν Λεμπ και συνέχισε ο Σεμπαστιάν Οζιέ.

Στα του αγώνα, ο Τιερί Νεβίλ πήρε την πρωτιά στο Ράλι Καταλονίας ωστόσο η εκπληκτική μέρα του Τάνακ στο σημερινό, τελευταίο σκέλος και η κατάκτηση της power stage εξασφάλισαν και μαθηματικά τον τίτλο στον τελευταίο και έκλεψαν παράλληλα τα φώτα από τον Βέλγο. Επιπροσθέτως, το πλασάρισμα του Τάνακ διατήρησε την Toyota εντός της διεκδίκησης για τον τίτλο στο κατασκευαστών, έχοντας μόλις 18 βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Hyundai.

Τρίτος στην κατάταξη ήρθε ο Ντάνι Σόρντο, ο οποίος αν και οδήγησε πολύ καλά λύγισε στην ανωτερότητα του Τάνακ. Μεγάλος άτυχος ήταν ο Σεμπαστιάν Οζιέ που έπεσε πολύ χαμηλά στην κατάταξη την πρώτη μέρα λόγω προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης και μετά όσο κι αν προσπάθησε να είναι ανταγωνιστικός δεν κατάφερε να ανακάμψει.

Καταλήγοντας, ο τελευταίος γύρος του φετινού πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 14-17 Νοεμβρίου στο Ράλι Αυστραλίας.

Hyundai
4green