WRC Μ. Βρετανίας: Κυνηγώντας τον Τάνακ

3.159 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2019)

Το φετινό Ράλλυ Μ. Βρετανίας εξελίσσεται σε γύρο για γερά νεύρα με την πρώτη πεντάδα να πηγαίνει χέρι-χέρι στην κατάταξη. Πρωτοπόρος ο Τάνακ και στο κατόπι του οι Οζιέ, Νεβίλ, Μικ και Μίκελσεν.

Ο ίδιος αγώνας πέρυσι είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον Οττ Τάνακ (Toyota Yaris WRC) καθώς εκεί που σάρωνε τις ειδικές και είχε αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας από τον τότε δεύτερο Σεμπαστιάν Οζιέ (Ford Fiesta WRC) αντιμετώπισε πρόβλημα με το ψυγείο του αγωνιστικού και κατέληξε να τερματίσει 19ος. Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά ωστόσο, αφού οι πρώτοι πέντε της προσωρινής κατάταξης έχουν μικρές αναμεταξύ τους διαφορές και όλα παίζονται.

Μέχρι την 13η ε.δ. πρωτοπόρος είναι ο Εσθονός οδηγός της Toyota, ενώ οι διώκτες του ακολουθούν κατά πόδας με τον Οζιέ (σ.σ. ω τι σύμπτωση) να βρίσκεται πίσω του μόλις 7 δλ.. Ένα κλικ πιο πίσω, στα 9,2 δλ. διαφοράς, συναντούμε τον Τιερί Νεβίλ (Hyundai i20 Coupe WRC) ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει με τον όμοσταβλο του Τάνακ, Κρις Μικ (Toyota Yaris WRC) και τον Αντρέας Μίκελσεν (Hyundai i20 Coupe WRC) με το χρονικό άνοιγμα από τον πρώτο της κατάταξης να ορίζεται στα 13,6 και 33,4 δλ. αντίστοιχα.

Σε αυτό το σημείο, μετά την ολοκήρωση της 13ης ε.δ. του Ράλλυ Μ.Βρετανίας και 3ης ειδικής για σήμερα, να θυμίσουμε πως θα γίνει ένα δίωρο διάλειμμα και η δράση θα ξεκινήσει ξανά στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τέσσερις ειδικές να μένουν για το κλείσιμο του σημερινού σκέλους.

Τέλος, το φινάλε του Ράλλυ Μ. Βρετανίας θα γραφτεί αύριο με πέντε συνολικά ειδικές διαδρομές, τελευταία εκ των οποίων η Power Stage των 6,43 χλμ..

Δείτε την προσωρινή κατάταξη, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από 13 ε.δ. στην Ουαλία:

Toyota
moto