WRC Μόντε Κάρλο: Ποδαρικό ο Νεβίλ (+video)

3.336 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2020)

Ο Τιερί Νεβίλ στέφθηκε νικητής στο Μόντε Κάρλο και έκανε ποδαρικό με το δεξί για τον ίδιο και την Hyundai ενώ παράλληλα πήρε τα μέγιστα αφού κέρδισε και την power stage μαζί με τους έξτρα βαθμούς. Πίσω του τα δύο Toyota των Οζιέ και Έβανς.

Γνωρίζαμε από χθες ότι το σημερινό, τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Μόντε Κάρλο θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως λόγω των πολύ μικρών διαφορών που είχαν μεταξύ τους οι οδηγοί στην πρώτη τριάδα της κατάταξης. Υπενθυμίζουμε πως η χθεσινή μέρα βρήκε πρωτοπόρο τον Έλφιν Έβανς και πίσω του σε απόσταση αναπνοής τους Σεμπαστιάν Οζιέ και Τιερί Νεβίλ.

Στις συνεχείς ανατροπές του φετινού, πρώτου ράλλυ της χρονιάς ήρθε να δώσε τέλος ο Βέλγος οδηγός της Hyundai WRT, καθώς βρήκε απίστευτα καταιγιστικό ρυθμό και οδηγώντας με το γκάζι στο πάτωμα κατάφερε να πάρει τις τέσσερις ειδικές διαδρομές της ημέρας μαζί με τους πέντε έξτρα βαθμούς της power stage. Παράλληλα, κάλυψε τη διαφορά των 6,4 δλ. που είχε από τον πρωτοπόρο Έβανς και έχτισε ένα χρονικό παράθυρο άνω των δέκα δευτερολέπτων από τους έταιρους μνηστήρες της πρώτης θέσης του πόντιουμ.

Οι Σεμπαστιάν Οζιέ και Έλφιν Έβανς με Toyota Yaris WRC δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον εξαιρετικό στην οδήγηση Βέλγο και τερμάτισαν σε δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Από εκεί και έπειτα, τέταρτος στην κατάταξη βρέθηκε ο Εσάπεκα Λάππι (Ford Fiesta WRC) ενώ η πρώτη πεντάδα ολοκληρώθηκε με τον Ροβάνπερα στο τιμόνι ενός Toyota Yaris WRC.

Πιο πίσω ο Σεμπαστιάν Λεμπ με Hyundai i20 Coupe WRC που κόλλησε στην 14η ε.δ. σε ένα χαντάκι παραπλεύρως του δρόμου και χρειάστηκε τη βοήθεια του... κοινού για να συνεχίσει την προσπάθειά του.

Κλείνοντας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ για τις 13-16 Φεβρουαρίου στη χιονισμένη Σουηδία.

Δείτε τους πίνακες με την τελική κατάταξη του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, τη βαθμολογία των οδηγών και κατασκευαστών και κάποια highlights από προηγούμενες ειδικές διαδρομές:

 

OPEL NEA MONTELA
test center