WRC Ράλι Εσθονίας: Καταιγιστικός ο Rovanpera (+video)

WRC Ράλι Εσθονίας: Καταιγιστικός ο Rovanpera (+video)

4.566 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2022)

Ο Kalle Rovanpera έκανε ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πέμπτης του νίκης στα επτά ράλι του φετινού Πρωταθλήματος με μια εξαιρετική επίδοση στο Ράλι Εσθονίας το Σάββατο. Πίσω του κατά 29,1 δλ. ο Elfyn Evans και στην τρίτη θέση με πάνω από ένα λεπτό ο Ott Tanak.

Ο «μικρός» Rovanpera με στόφα πρωταθλητή

Ο 21χρονος Φινλανδός που πέρυσι τέτοιο καιρό έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του WRC στο χωμάτινο ράλι Εσθονίας, πέτυχε ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά σερί νίκες σε ισάριθμες ειδικές διαδρομές (σ.σ. από την SS11 έως και την SS17) και άφησε πίσω του τον ομόσταβλό του στην Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans, ο οποίος ηγούταν του αγώνα μέχρι την 8η ειδική. Στο σκέλος της Παρασκευής ο Ουαλός πρωτοπορούσε μέχρις ότου στην τελευταία ειδική της ημέρας και 9η του αγώνα τον «προσπέρασε» ο Φινλανδός με διαφορά 11,7 δλ.. Σημειώστε πως στο σκέλος της Παρασκευής ο Evans είχε κερδίσει πέντε ε.δ. και είχε δημιουργήσει μια διαφορά σχεδόν 20 δλ. την οποία ο νεαρός Φινλανδός ροκάνισε σταδιακά. Από εκεί και έπειτα, ο Rovanpera πάτησε τέρμα το γκάζι και παίρνοντας λελογισμένα ρίσκα σάρωσε το Σάββατο με 7 νίκες σε 9 ε.δ., αφήνοντας μόνο να νικήσουν στην πρώτη της ημέρας ο Elfyn Evans και στην τελευταία ο Adrien Fourmaux με Ford Puma.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δεν είχε απαντήσεις ο Tanak στον εντός έδρας γι΄ αυτόν αγώνα

Το σαββατιάτικο σκέλος βρίσκει τον Kalle Rovanpera στην πρώτη θέση της κατάταξης με διαφορά 29,1 δλ. από τον δεύτερο Elfyn Evans, ενώ στην τρίτη θέση ολοκληρώνει την προσπάθειά του ο Ott Tanak με Hyundai i20 N. Ο Εσθονός οδηγός της Hyundai World Rally Team, που ουσιαστικά παίζει στον εντός έδρας, για τον ίδιο, αγώνα δεν είχε απάντηση στους ξέφρενους ρυθμούς των δύο πληρωμάτων της Toyota Gazoo Racing και η διαφορά του από τον πρώτο ορίζεται στο 1:11.5, που είναι ένα ικανότατο μαξιλαράκι ασφαλείας.

Έπειτα, στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Thierry Neuvile με i20 N, ο οποίος ούτε μπορεί να απειλήσει τον teammate του, καθώς τους χωρίζει διαφορά 1:08.8, αλλά ούτε και να απειληθεί από τον πέμπτο Takamoto Katsuta με Toyota Yaris WRC ο οποίος βρίσκεται πίσω 1:22.7.

Κλείνοντας, ο Adrien Fourmaux, που κέρδισε την τελευταία ε.δ. της ημέρας, βρίσκεται στην έκτη θέση της προσωρινής κατάταξης, στην οποία εκτοπίστηκε από τον Ιάπωνα rally man της Toyota στο πρωινό loop. Μεγάλος άτυχος ο Esapekka Lappi, ο οποίος έπεσε στην 7η θέση μετά από κλατάρισμα που του κόστισε δύομιση λεπτά.

Η κατάταξη του Ράλι Εσθονίας μετά την SS18

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw