Κανονικά, αλλά με λιγότερες ειδικές διαδρομές θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας του WRC στη Σουηδία.

WRC: Θα διεξαχθεί το Ράλλυ Σουηδίας

3.387 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2020)

Κανονικά, αλλά με λιγότερες ειδικές διαδρομές θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας του WRC στη Σουηδία, παρόλο την έλλειψη χιονιού, κάτι το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοργανώτρια αρχή.


Αν και αρχικά οι διοργανωτές είχε δώσει προθεσμία μέχρι την Τρίτη (4/2) για να πάρουν την τελική απόφαση, τελικά αυτή ήρθε μία ημέρα αργότερα. Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο ανακοινωθέν το τετραήμερο 13-16 Φεβρουαρίου το Ράλλυ Σουηδίας θα γίνει κανονικά, ωστόσο θα διεξαχθούν μόνο 11 ειδικές διαδρομές με τα συνολικά χιλιόμετρα να είναι λιγότερα από 171,64.
 
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως οι ειδικές διαδρομές που είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο (15/2) δε θα γίνουν και τη θέση τους θα πάρουν αυτές της Παρασκευής που θα επαναληφθούν καθ θα λάβουν χώρα στη Νορβηγία. Από κει και πέρα η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, με την υπερειδική στο Karlstad, ενώ ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (16/2) με δύο περάσματα από την ειδική διαδρομή Likenas που θα έχει και ρόλο Power Stage.
 
«Είναι φανταστικό που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Ράλλυ Σουηδίας θα προχωρήσει. Πολλοί άνθρωποι έχουν εργαστεί εξαιρετικά σκληρά τις τελευταίες μέρες ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτή τη θέση και είμαι ευτυχής που οι οπαδοί, οι τηλεθεατές και οι αγωνιζόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ταχύτερα γεγονότα του WRC», ήταν κάποια από τα λόγια του CEO της εκδήλωσης Glenn Olsson.
 
Να σημειωθεί πως οι χώροι που θα διεξαχθεί το Ράλλυ έχουν επιθεωρηθεί από τον αθλητικός εκπρόσωπος της FIA Timo Rautiainen, ο οποίος άναψε το πράσινο φως για την πραγματοποίηση του αγώνα, έστω και σε διαφορετική μορφή απ ότι αρχικά υπολογίζονταν. Τέλος, να πούμε πως οι διοργανωτές έχουν ήδη ακυρώσει το ιστορικό ράλι (Historic Rally).

test center
KIA