
Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026 ξεκίνησε και επίσημα το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026! Η μέγιστη πρόκληση με λίγα λόγια για ανθρώπους και μηχανές με έπαθλο τη νίκη σε έναν από τους πλέον σκληρούς και απαιτητικούς αγώνες της σεζόν! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλα τα πληρώματα, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον εθνικό μας αγώνα!
Είχαμε και την τελευταία ευκαιρία των οδηγών να ολοκληρώσουν το «σετάρισμα» των αυτοκινήτων τους συμμετέχοντας πέραν της μιάς φοράς σε μια χωμάτινη Ειδική Διαδρομή μήκους 3,34 χλμ., στο περίφημο «shakedown”, λίγο έξω από το Λουτράκι.
Δύο διαφορετικές αγωνιστικές εκδηλώσεις, η κάθε μια έχοντας τον δικό της σκοπό.
Στην πρώτη περίπτωση όσοι θεατές έτυχε να βρίσκονται εκεί απόλαυσαν διελεύσεις κορυφαίων οδηγών και μια και δυό και τέσσερις φορές! Ήταν ευκαιρία να δουν πως γίνεται η μάχη για το δευτερόλεπτο μεταξύ των κορυφαίων οδηγών όλου του κόσμου. Ήταν ευκαιρία να αναδειχθούν – έστω μακροσκοπικά, εκ του μακρόθεν – οι διαφορές μεταξύ θεωρητικά ισοδύναμων αυτοκινήτων. Και δεν έχουν σημασία οι χρόνοι που επιτεύχθηκαν – όντας καθαρά ενδεικτικοί για τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη ημέρα.
Στη δεύτερη περίπτωση, της Υπερειδικής, τo να μένει κανείς – όπως κάνει και ο επίσημος ιστότοπος του WRC στο ποιος αναδείχθηκε νικητής και με ποια διαφορά από τον δεύτερο σε μια πίστα μήκους μόλις 1,56 χλμ. είναι στην κυριολεξία άνευ ουσίας.
Πρόκειται για μια καθαρά εκδήλωση δημοσίων σχέσεων, τέρψης κοινού, προβολής του θεσμού και του αγώνα παρά για Ειδική Διαδρομή ενός πολύ μεγάλου αγώνα.
Σημειώνεται η παρουσία δύο ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση και του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Χατζιδάκης στην αφετηρία του αγώνα. Η παρουσία τους είναι ενισχυτική του θεσμού σε μέγιστο βαθμό όπως βεβαίως και η παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού Ελλάδος στο χώρο της εκδήλωσης και μάλιστα η οδήγηση από τον ίδιο, στην πίστα, ενός Toyota Yaris GR!
Τα λόγια των πρωταγωνιστών στον τερματισμό της «για το θεαθήναι» και μόνο Υπερειδικής Διαδρομής ήταν όλα αφιερωμένα στο τί θα γίνει στην επόμενη ημέρα! Που έχει 130 ολόκληρα αγωνιστικά χιλιόμετρα. Λίγοι οδηγοί αναφέρθηκαν στο πως είδαν την συγκεκριμένη Ειδική Διαδρομή...
Και για να πάμε στην ουσία:
Τα λόγια του Όλιβερ Σόλμπεργκ σε ξένο δίκτυο πληροφόρησης είναι χαρακτηριστικά της αγωνίας όλων των οδηγών που διεκδικούν τη νίκη στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026: «δεν είναι το ερώτημα ποιος είναι καλύτερος από τους εν δυνάμει οκτώ (8) διεκδικητές της νίκης… Το ερώτημα είναι «ποιος θα έχει τα λιγότερα προβλήματα σε έναν απαιτητικό και έξυπνα σχεδιασμένο αγώνα»! Πρόκειται λοιπόν για μια εξίσωση που περιλαμβάνει κατά 50% την εξυπνάδα και κατά 50% την τύχη!Αύριο λοιπόν, Παρασκευή 26η Ιουνίου σε συνθήκες σχεδόν καύσωνα που πυρπολεί τις ελληνικές πέτρες με τα χώματα να «βράζουν» τα πληρώματα θα πάρουν θέσεις μάχης και θα αγωνιστούν σκληρά. Με τα ελαστικά της άπειρης, σχεδόν, Hankook – σε σχέση πάντα με τις πολύπειρες Michelin και Pirelli – να καλούνται να υποστηρίξουν τις διαθέσεις των οδηγών, τις δυνατότητες των αυτοκινήτων στο δύσκολο τερέν που ονομάζεται ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026, στην απαιτητική ελληνική πραγματικότητα!
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ να έχουμε!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ στα θέμα ασφάλειας θεατών αλλά και αγωνιζομένων!
ΚΑΛΗ ΘΕΑΣΗ!
| Σελίδα 1 | ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2026: Με το δεξί ο Ogier στην Αθήνα |
| Σελίδα 2 | Ο Σ.Τσογκανής σχολιάζει: H περιπέτεια ξεκίνησε! |
