Στο μικροσκόπιο του AutoΤρίτη βρέθηκαν τα τρία μικρά Nissan Micra, Peugeot 208 και SEAT Ibiza. Πόσο «καίνε» και πόσο κοστίζουν; Δείτε τα όλα στο αναλυτικό μας συγκριτικό θέμα.

Nissan Micra vs Peugeot 208 vs SEAT Ibiza

206.674 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2019)

Συγκρίνουμε το νέο SEAT Ibiza με το νέο Nissan Micra και το Peugeot 208, καθώς και τα τρία μοντέλα έχουν κοινό παρονομαστή την απολαυστική οδήγηση και τη φρέσκια σχεδίαση. Ποιο προτιμάτε;

Οι εταιρείες επενδύουν στην κατηγορία των μικρών και εξελίσσουν διαρκώς τα μοντέλα τους, υιοθετώντας στοιχεία μεγαλύτερης κατηγορίας και εφαρμόζοντας σε αυτά τις πιο προηγμένες τεχνολογίες τους. Λογικό βέβαια, αφού και αυτά πουλάνε «σα ζεστά ψωμάκια».
 
Στο θέμα μας συγκρίνουμε τρία βενζινοκίνητα μοντέλα, το νέο SEAT Ibiza, το ανανεωμένο Peugeot 208, που βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο της εμπορικής του πορείας και το νέο Nissan Micra. Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο πακέτο για τον υποψήφιο αγοραστή, με φρέσκια εμφάνιση και ευχάριστη οδική συμπεριφορά, ενώ και τιμολογιακά οι βενζινοκίνητες εκδόσεις τους, με απόδοση κοντά στους 90 ίππους, έχουν μικρή διαφορά. 

Σχεδίαση: Το Micra κερδίζει τις εντυπώσεις
Το πρώτο πράγμα που προσέχεις όταν δεις ένα αυτοκίνητο είναι η εμφάνισή του, τομέας στον οποίο ξεχωρίζει το Nissan Micra, που άλλαξε ολοσχερώς και πλέον θεωρείται από τα πιο δυναμικά μοντέλα της κατηγορίας. Κύριος εκφραστής αυτού είναι η μεγάλη μάσκα σε σχήμα V και τα φώτα εμπρός, με τα LED φώτα ημέρας, ενώ την παράσταση κλέβει το έντονο πλαϊνό νεύρο που ξεκινάει από τα μπροστά φώτα και φτάνει μέχρι τα πίσω. Έξτρα πινελιά η μαύρη πίσω κολώνα που δίνει την αίσθηση της αιωρούμενης οροφής. 
 
Δυναμισμό προτάσσει και το 208 φυσικά, ωστόσο οι σχεδιαστές του, το έχουν αναμίξει έντεχνα με μοντέρνα και κομψά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ένα εκλεπτυσμένο και πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα. Το μυώδες και «άγριο» καπό που κατεβαίνει προς τα εμπρός, συναντάει τη μεγάλη μάσκα με το περίγραμμα από χρώμιο, για να πετύχει το παραπάνω αποτέλεσμα.
 
Από την άλλη, το SEAT Ibiza αποφεύγει τις σχεδιαστικές εξάρσεις και επενδύει σε ένα πιο σοβαρό παρουσιαστικό, το οποίο παραπέμπει αρκετά στο νέο Leon. Διαθέτει το μεγαλύτερο πλάτος και το μικρότερο ύψος, στοιχεία που σε συνδυασμό με τους μεγάλους αεραγωγούς και τα LED φώτα, από μακριά, το δείχνουν πιο αθλητικό από τα τρία μοντέλα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

NEO TRAFIC
moto