6 φωτογραφίες »

Hyundai i30 Vs Volkswagen Golf

77.548 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2021)

Το ανανεωμένο Hyundai i30 βρίσκει απέναντί του το καλύτερο Golf που φτιάχτηκε ποτέ, αντιμετωπίζοντάς στα ίσα. Ποιος κερδίζει αυτή τη μάχη;


Tρία χρόνια μετά την εμφάνισή του, το Hyundai i30 ανανεώνεται και δέχεται μια γενναία αναβάθμιση σε μηχανικά μέρη και τεχνολογία. Απέναντί του στη μάχη των μικρομεσαίων βρίσκεται το αυτοκίνητο «ορισμός» της κατηγορίας, το νέο Volkswagen Golf που διακρίνεται για την πληρότητά του και στην τελευταία του γενιά. Η διαφορά στις τιμές των δύο μοντέλων είναι είναι αξιοσέβαστη στις αρχικές εκδόσεις τους, καθώς το Golf ξεκινά από τα 20.700 ευρώ και το i30 από τα 16.590 με αντίστοιχης απόδοσης μοτέρ. Εμείς, ωστόσο, συγκρίνουμε εδώ τις δύο πιο «ικανές» εκδόσεις τους με παραπλήσια απόδοση. Πρόκειται για το ήπια υβριδικό Hyundai i30 με τον 1.000άρη κινητήρα των 120 ίππων και το «έξυπνο» χειροκίνητο κιβώτιο iMT, απέναντι στο Volkswagen Golf με τον 1,5 λτ. TSI κινητήρα των 130 ίππων. 

Εμφάνιση: Κλασικό Golf, αγρίεψε το i30
Αισθητικά έχουμε να κάνουμε με δύο αυτοκίνητα που εκφράζουν τη διαφορετική φιλοσοφία τόσο των εταιρειών τους όσο και των ίδιων. Από τη μία λοιπόν έχουμε το i30 το οποίο στην ανανεωμένη του έκδοση ενισχύει τον δυναμικό του χαρακτήρα και από την άλλη το Golf το οποίο και σε αυτή του τη γενιά εκσυγχρονίστηκε μεν αισθητικά, χωρίς όμως να αλλάζει ριζοσπαστικά το κλασικό του προφίλ. Το i30 στην ανανεωμένη του μορφή φέρει νέο εμπρός μέρος που χαρακτηρίζεται από τη νέα μεγαλύτερη μάσκα και τα εντυπωσιακά LED φώτα ημέρας σχήματος V, ενώ ανασχεδιασμένο είναι και το πίσω μέρος με νέο προφυλακτήρα που βελτιώνει και την αεροδυναμική απόδοση πέραν του αισθητικού. Η 8η γενιά του VW Golf διατηρεί το διαχρονικό του design ελαφρώς ανασχεδιασμένο σε όλες του τις πλευρές και ενσωματώνοντας σε αυτό νέα μοντέρνα φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρες εμπρός και πίσω που αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά του. 

Εσωτερικό -Χώροι: Πιο high-tech και ποιοτικό το Golf
Η εικόνα στο εσωτερικό και στα δύο αυτοκίνητα είναι ευχάριστη και σύγχρονη με τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας να είναι πλήρης. Το Hyundai i30 έχει αναβαθμιστεί όσον αφορά την ποιότητα και το φινίρισμα, αλλά και σε high-tech στοιχεία ενσωματώνοντας την οθόνη 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων με ανασχεδιασμένο λογισμικό αλλά και ψηφιακό πίνακα οργάνων προαιρετικά. Ο οδηγός κάθεται πλέον καλύτερα και έχει βελτιωθεί και η εργονομία, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι νέες καλύτερες επενδύσεις σε καθίσματα και στο εσωτερικό των θυρών. Το VW Golf στην τελευταία του γενιά αναβάθμισε κι αυτό τον ποιοτικό του χαρακτήρα και είναι και πάλι κορυφαίο στον τομέα για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ επιπρόσθετα προβάλλει έναν όμορφο και πρακτικό ψηφιακό κόσμο με την υιοθέτηση διακοπτών αφής για όλες του τις λειτουργίες. Στη βασική έκδοση Life μάλιστα, το Golf διαθέτει το digital cockpit που αποτελείται από ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών και την αντίστοιχη οθόνη αφής των 8,25 ιντσών για το infotainment, που χαρακτηρίζεται από τα εντυπωσιακά γραφικά του και τις πολλές λειτουργίες του. Οι χώροι είναι επαρκείς σε κάθε περίπτωση με το Golf να προσφέρει ελαφρώς καλύτερους χώρους για τα κεφάλια και τα πόδια των πίσω επιβατών, ενώ το i30 υπερέχει με τη σειρά του ελαφρώς σε εσωτερικό πλάτος καμπίνας αλλά και κατά 14 λίτρα σε χώρο αποσκευών με 395 λίτρα που είναι από τις κορυφαίες τιμές στην κατηγορία. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

NEO TRAFIC
moto