13 φωτογραφίες »

Hyundai Ioniq 5 Vs Volkswagen ID.4

20.581 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2021)

Η Hyundai μπαίνει στα αυτόνομα ηλεκτρικά μοντέλα με το Ιoniq 5, ένα μοντέλο που θα βρει μπροστά του την οικογένεια ID της Volkswagen και το επερχόμενο ID.4.


Tόσο η Hyundai όσο και η Volkswagen είναι εταιρείες που έχουν μπει για τα καλά στην εξηλεκτρισμένη εποχή με προτάσεις που περιλαμβάνουν υβριδικές τεχνολογίες ή και αμιγώς ηλεκτρικές. Η διαφορά με τα Ioniq 5 και ID.4 είναι πως αυτά, αποτελούν αυτόνομα μοντέλα στη γκάμα τους, δε βασίζονται δηλαδή σε κάποιο άλλο συμβατικό αυτοκίνητο που απέκτησε απλώς την ηλεκτρική του έκδοση. Είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ως ηλεκτρικά με όλα τα πλεονεκτήματα που προφανώς προσφέρει αυτή η λύση. 

Το Ioniq 5 είναι το πρώτο αυτόνομο ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai, αντίθετα με το ID.4 το οποίο είναι το δεύτερο μετά το μικρομεσαίο ID.3. Αν και μικρομεσαίο, το Ioniq με 4.635 χλστ. μήκος τοποθετείται απέναντι στο SUV ηλεκτρικό ID.4 με 4.584 χλστ. μήκος. Ας δούμε όμως όλα όσα χαρακτηρίζουν αυτά τα δύο ιδιαίτερα ξεχωριστά από όλες τις απόψεις μοντέλα, πριν κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους με το Ioniq mάλιστα να μπαίνει με το δεξί στην αγορά έχοντας ήδη πουλήσει 3.000 αυτοκίνητα την πρώτη μέρα της παρουσίασής του.

Εμφάνιση: Ξεχωρίζει το Ioniq 5 για τη δυναμική του, SUV στοιχεία για το ID.4    
Aισθητικά και τα δύο αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κομψά και όμορφα, εκφράζοντας το καθένα την διαφορετική κατηγορία που ανήκει. Τo Hyundai Ioniq 5 ξεχωρίζει για την δυναμική του και ιδιαίτερη σε όλες τις επιφάνειές του, σχεδίαση. Οι κοντοί πρόβολοι, οι «αιχμηρές» γραμμές και οι λείες επιφάνειες χαρακτηρίζουν την εμφάνισή του, ενώ σε αυτό συνηγορούν τόσο οι κρυφές χειρολαβές στις πόρτες, αλλά και η δυνατότητα εξοπλισμού του με κάμερες αντί για καθρέπτες. 

Το ID.4 παραπέμπει εμφανώς αισθητικά στο μικρότερο ID.3, με στοιχεία που αναδεικνύουν τον SUV του χαρακτήρα. Διατηρεί έτσι το γενικότερο σχήμα με κάπως πιο macho εμφάνιση, κυρίως λόγω μεγέθους αλλά και από το φαρδύ αμάξωμα, το μεγάλο και έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ, καθώς επίσης και τους αρκετά κοντούς προβόλους. Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά είναι τα λεπτά LED φώτα IQ.Light μπροστά, η ενιαία και χωρίς αεραγωγούς μάσκα, το καμπυλόγραμμο σχήμα στους εμπρός και πίσω ώμους, καθώς επίσης και τα οπίσθια φώτα που ενώνονται μεταξύ τους. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

SPRING SEAT
NISSAN