6 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε τη νέα Mercedes GLB

Δοκιμή: Mercedes GLB 200

240.581 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2021)

Το premium οικογενειακό C-SUV της #Mercedes είναι το «αστέρι» της κατηγορίας, με προεξέχοντα στοιχεία τους χώρους, τον hi-tech προσανατολισμό και την πολυτέλεια, λόγω της ευγενούς καταγωγής του.


Με μια ματιά
- Nέο οικογενειακό premium SUV
- Mεταξύ GLA και GLC
- 1,33 λτ. με 163 ίππους και 7G- DCT κιβώτιο
- Διαθέσιμη και ως 7θέσια
- «Καίει» 9,0 λτ./100 χλμ.
- Από 41.429 ευρώ 

Δεν χωράει αμφιβολία πως η Mercedes-Benz διαθέτει μιας από τις «υγιέστερες» γκάμες μοντέλων SUV στην αγορά καλύπτοντας ανάγκες που ξεκινούν από ένα compact πολυτελές μοντέλο, όπως η νέα GLA και φθάνουν μέχρι τον off road θρύλο του G-Wagen. Ωστόσο η γερμανική φίρμα εντόπισε ένα κενό, που πιθανότατα κανείς δεν είχε εντοπίσει, και δημιούργησε την ολοκαίνουργια GLB ανεβάζοντας σε 8 (πλέον της ηλεκτρικής EQC) τα μοντέλα που ανήκουν στην SUV οικογένεια της φίρμας. Σε όσους κάνουν λόγο για καθυστέρηση της Mercedes να μπει στα χωράφια της συγκεκριμένης κατηγορίας, η γερμανική φίρμα απαντά με την διαφορετική τοποθέτηση της GLB στην αγορά δίνοντας έμφαση στην πρακτικότητα, στοιχείο που τονίζεται από τη δυνατότητα που προσφέρεται για 7θέσια διαμόρφωση της καμπίνας. Και η GLB δείχνει τις προθέσεις της από την πρώτη κιόλας ματιά, αφού ούσα «απομακρυσμένη» από την τρέχουσα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes έχει αρκετές γωνίες, ένα αρκετά κάθετο μπροστινό παρμπρίζ και τετραγωνισμένο πίσω μέρος. Παρότι ελάχιστα κοντύτερη και στενότερη από την GLC, η GLB με μήκος 4.634 και πλάτος 1.834 χιλιοστά δείχνει πολύ διαφορετική. Κάτι σαν μια εγγονή της επίσης γεμάτης γωνίες GLK και με 24 χιλιοστά μεγαλύτερο ύψος (για να αποκτήσει «αέρα» για την 3η σειρά θέσεων, την οποία όμως δεν διέθετε το μοντέλο που δοκιμάσαμε), θέλει να μοιάσει στο στυλ των GLS και G-Class. 

Από 37.620 ευρώ
Το νέο C-SUV της Mercedes-Benz είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από την βασική έκδοση GLB 180, με 136 ίππους και τιμή από 37.620 ευρώ. Εμείς δοκιμάζουμε την GLB 200 με τον -1,3 λτ. και 163 ίππων- κινητήρα της A-Class συνδυασμένο με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT, στην τιμή των 41.429 ευρώ. Μάλιστα ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα για άνεση και ασφάλεια, καθώς και το σύστημα infotainment MBUX που λειτουργεί και με προηγμένο σύστημα φωνητικών εντελών: Ο οδηγός ή κάποιος επιβάτης αρκεί να πει «Hey Μercedes» για να ανοίξει ο δίαυλος της επικοινωνίας και να ζητήσει τις ρυθμίσεις ή και τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

NEO TRAFIC
moto