16 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Βενζινοκίνητο Peugeot 3008 με 130 PS

287.176 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2021)

Στοχευμένες βελτιώσεις σε εμφάνιση και τεχνολογία ενισχύουν τον πολυτελή προσανατολισμό του 3008 διατηρώντας τον δυναμισμό του, με αποτέλεσμα η μάχη για την κορυφή της κατηγορίας να είναι όλο και πιο σκληρή.

Η Peugeot έχει κάνει τη διαφορά στις δημοφιλέστερες κατηγορίες, με τα αυτοκίνητά της να πρωταγωνιστούν σε αυτές. Μετά από τα 2008 και 208 λοιπόν τη σκυτάλη παίρνει το ανανεωμένο 3008 το οποίο «φοράει» το νέο σχεδιαστικό προφίλ των υπόλοιπων μοντέλων και με ενισχύσεις στην εικόνα του και τον εξοπλισμό του, έχει βάλει στο «μάτι» την κορυφή στα C-SUV. Την αρχή βεβαίως την έκανε για τα καλά το απερχόμενο μοντέλο που κατάφερε να μπει στη συνείδηση του κοινού και να εκφράσει απόλυτα τον premium χαρακτήρα της Peugeot, βρισκόμενο στην 3η θέση των πωλήσεων στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το δοκιμάζουμε στην βασική έκδοση με κινητήρα 1,2 λίτρων με τιμή που ξεκινά από τα 26.200 ευρώ.

Εμφάνιση: Ακόμα πιο εκλεπτυσμένο, το ίδιο δυναμικό 
Η ανανέωση πρόσθεσε στο κομψό αμάξωμα του Peugeot 3008 νέα στοιχεία που προέρχονται από τα υπόλοιπα νεότερα μοντέλα της εταιρείας, καταφέρνοντας να του δώσουν έναν σαφέστατα πιο premium χαρακτήρα αλλά χωρίς να «μετριάσουν» τη δυναμική του. Kύρια στοιχεία της σχεδίασής του αποτελούν η νέα μεγαλύτερη και πιο κομψή μάσκα στο εμπρός μέρος και τα νέα φωτιστικά σώματα με τα εντυπωσιακά LED φώτα ημέρας να εκτείνονται προς τα κάτω σαν «νυχιές». Το αμάξωμα συνεχίζει να είναι μυώδες και στα πλαϊνά του χωρίς ουσιαστικές αλλαγές με το προηγούμενο, ενώ στο πίσω μέρος έχουν ανασχεδιαστεί τα φωτιστικά σώματα και εκφράζουν με τη σειρά τους την δυναμική του. Νέα είναι και η παλέτα χρωμάτων προσφέροντας αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης, κάτι που μπορεί να γίνει και με το διαθέσιμο προαιρετικό εξοπλισμό σε κάθε του έκδοση. 

Εσωτερικό-Χώροι: state of the art και ευρύχωρο 
Tο εσωτερικό του Peugeot 3008 εξακολουθεί και μετά την ανανέωσή του να εκπλήσσει ευχάριστα με την εικόνα την ποιότητά του, με τη λογική σχεδίασης i-cockpit να είναι αναβαθμισμένη προσφέροντας περισσότερα high-tech στοιχεία και συστήματα. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών (στάνταρ) έχει ανασχεδιασμένα γραφικά ενδείξεων και στις πλουσιότερες εκδόσεις του συμπεριλαμβάνει και σύστημα νυχτερινής όρασης, ενώ στο κέντρο του ταμπλό παραμένει η οθόνη αφής των 8 ή 10 ιντσών με πιο καλή ανάλυση και πιο γρήγορο λειτουργικό. Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, με πολύ καλά υλικά, προσεγμένο φινίρισμα και συναρμογή, ενώ τόσο η εργονομία όσο και η πρακτικότητά του παραμένουν σε καλά επίπεδα. Οι χώροι του τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους παραμένουν αναλλοίωτοι, είναι έτσι ικανοί για την άνετη μεταφορά 4 ατόμων χωρίς κανέναν περιορισμό και 520 λίτρα αποσκευών.

Ξεχωριστό σε εικόνα, πλούσιο σε high-tech εξοπλισμό και εξαιρετικό σε ποιότητα κατασκευής είναι το εσωτερικό του ανανεωμένου Peugeot 3008.

Ξεχωριστό σε εικόνα, πλούσιο σε high-tech εξοπλισμό και εξαιρετικό σε ποιότητα κατασκευής είναι το εσωτερικό του ανανεωμένου Peugeot 3008.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Hyundai
NISSAN