2 φωτογραφίες »

Η χρονομίσθωση (leasing) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος απόκτησης αυτοκινήτου. Αντί δηλαδή κάποιος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το νοικιάζει για μακρά διάρκεια.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το leasing

956.846 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι περισσότεροι νομίζουν πως αυτοκίνητο μέσω leasing μπορούν να αποκτήσουν μόνο οι εταιρείες. Τι γίνεται όμως αν είσαι ιδιώτης; Δες τώρα τους 5 βασικούς κανόνες του leasing.


Η χρονομίσθωση (leasing) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος απόκτησης αυτοκινήτου. Αντί δηλαδή κάποιος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το νοικιάζει για μακρά διάρκεια. Και όπως ακριβώς συμβαίνει με την αντίστοιχη ολιγοήμερη ενοικίαση, έτσι και στη χρονομίσθωση, ο μισθωτής απαλλάσσεται από ρίσκα και άγχη όπως τη συντήρηση του αυτοκινήτου, την ασφάλιση του, την μεταπώληση του, κλπ.. Σε αντίθεση όμως με την ολιγοήμερη ενοικίαση, στη χρονομίσθωση, το αυτοκίνητο αγοράζεται καινούργιο για τον μισθωτή (άρα είναι ακριβώς όπως εκείνος το επιθυμεί, εξοπλισμός, χρώμα κλπ.) και υπάρχει και η δυνατότητα μετά τη λήξη του συμβολαίου, το αυτοκίνητο να περιέλθει στην κυριότητά του.
 
Σε ποιους όμως απευθύνεται; Αν νομίζετε στις εταιρείες, κάνετε λάθος. Το leasing αυτοκινήτων (επιβατικών & επαγγελματικών) απευθύνεται σε όλους: εταιρείες, ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες. Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε όλα τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε, όπως και κάποια κρυφά «μυστικά».

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Hyundai
vw