• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η χρονομίσθωση (leasing) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος απόκτησης αυτοκινήτου. Αντί δηλαδή κάποιος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το νοικιάζει για μακρά διάρκεια.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το leasing

Διαβάστηκε από 22183 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/10/2017

Οι περισσότεροι νομίζουν πως αυτοκίνητο μέσω leasing μπορούν να αποκτήσουν μόνο οι εταιρείες. Τι γίνεται όμως αν είσαι ιδιώτης; Δες τώρα τους 5 βασικούς κανόνες του leasing.

 
Η χρονομίσθωση (leasing) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος απόκτησης αυτοκινήτου. Αντί δηλαδή κάποιος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το νοικιάζει για μακρά διάρκεια. Και όπως ακριβώς συμβαίνει με την αντίστοιχη ολιγοήμερη ενοικίαση, έτσι και στη χρονομίσθωση, ο μισθωτής απαλλάσσεται από ρίσκα και άγχη όπως τη συντήρηση του αυτοκινήτου, την ασφάλιση του, την μεταπώληση του, κλπ.. Σε αντίθεση όμως με την ολιγοήμερη ενοικίαση, στη χρονομίσθωση, το αυτοκίνητο αγοράζεται καινούργιο για τον μισθωτή (άρα είναι ακριβώς όπως εκείνος το επιθυμεί, εξοπλισμός, χρώμα κλπ.) και υπάρχει και η δυνατότητα μετά τη λήξη του συμβολαίου, το αυτοκίνητο να περιέλθει στην κυριότητά του.
 
Σε ποιους όμως απευθύνεται; Αν νομίζετε στις εταιρείες, κάνετε λάθος. Το leasing αυτοκινήτων (επιβατικών & επαγγελματικών) απευθύνεται σε όλους: εταιρείες, ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες. Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε όλα τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε, όπως και κάποια κρυφά «μυστικά».

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • ΑΠΚ

    Δεν ξέρω αν συμφέρει η μίσθωση σε ιδιώτες διότι στο μίσθωμα, (παρά το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται το κόστος χρήσεως του οχήματος- λαστιχα ασφαλιστρα σερβισ τέλη κυκλοφορίας), συμπεριλαμβανέται επίσης και το κέρδος της εταιρείας leasing. Μόνο εαν υπήρχε φοροαπαλλαγή και για τους ιδιώτες όπως υπάρχει για τους επαγγελματίες ίσως τότε να άξιζε τον κόπο. Από την άλλη πλευρά αν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης ή ατυχήματος η εταιρεία σου παρέχει άλλο (όχι βεβαια πάντα ιδιας αξίας). Αλλά αυτή είναι μία περίπτωση στο εκατομμύριο οπότε και πάλι αν έχεις καλή ασφάλεια θα καλυφθείς.