• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η χρονομίσθωση (leasing) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος απόκτησης αυτοκινήτου. Αντί δηλαδή κάποιος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το νοικιάζει για μακρά διάρκεια.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το leasing

Διαβάστηκε από 83421 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/5/2018

Οι περισσότεροι νομίζουν πως αυτοκίνητο μέσω leasing μπορούν να αποκτήσουν μόνο οι εταιρείες. Τι γίνεται όμως αν είσαι ιδιώτης; Δες τώρα τους 5 βασικούς κανόνες του leasing.

 
Η χρονομίσθωση (leasing) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος απόκτησης αυτοκινήτου. Αντί δηλαδή κάποιος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το νοικιάζει για μακρά διάρκεια. Και όπως ακριβώς συμβαίνει με την αντίστοιχη ολιγοήμερη ενοικίαση, έτσι και στη χρονομίσθωση, ο μισθωτής απαλλάσσεται από ρίσκα και άγχη όπως τη συντήρηση του αυτοκινήτου, την ασφάλιση του, την μεταπώληση του, κλπ.. Σε αντίθεση όμως με την ολιγοήμερη ενοικίαση, στη χρονομίσθωση, το αυτοκίνητο αγοράζεται καινούργιο για τον μισθωτή (άρα είναι ακριβώς όπως εκείνος το επιθυμεί, εξοπλισμός, χρώμα κλπ.) και υπάρχει και η δυνατότητα μετά τη λήξη του συμβολαίου, το αυτοκίνητο να περιέλθει στην κυριότητά του.
 
Σε ποιους όμως απευθύνεται; Αν νομίζετε στις εταιρείες, κάνετε λάθος. Το leasing αυτοκινήτων (επιβατικών & επαγγελματικών) απευθύνεται σε όλους: εταιρείες, ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες. Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε όλα τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε, όπως και κάποια κρυφά «μυστικά».

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

  • Νίκος

    1) Ο φόρος πολυτελείας επιβαρύνει τον ενοικιαστή και ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στο μίσθωμα. 2) Όσον αφορά την φορολογία, δεν μειώνεται η «αξία παραχώρησης» του αυτοκινήτου αλλά το «ποσό παραχώρησης». Έτσι το ποσό που λογαριάζεται ως εισόδημα για τον ενοικιαστή για ένα αυτοκίνητο 12 ετών με ΛΤΠΦ 22.000€ ΔΕΝ είναι (22.000*50%)*7%=770€ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ (22.000*18%)*50%=1980€ 3) Το αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησία της εταιρίας leasing, συνεπώς σε περίπτωση που αυτή κλείσει, κλαπεί το αμάξι κλπ προκύπτουν πολλά ζητήματα κυριότητας και από προσωπική εμπειρία σας αναφέρω πως ο μόνος χαμένος θα είναι ο ενοικιαστής (είμαι στα δικαστήρια με την BMW HELLAS για υπόθεση κλοπής από το 2011) 4) Τέλος μην νομίζει κανείς ότι με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσει τους τόκους που θα πλήρωνε αν έπαιρνε δάνειο και έπαιρνε το αυτοκίνητο στο όνομα του. Οι εταιρίες leasing συμπεριλαμβάνουν και αυτό στην τιμή... Γενικά αφού μπήκατε στην διαδικασία να γράψετε άρθρο για το leasing κάντε το ολοκληρωμένα...

      8

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός