3 φωτογραφίες »

Η συνδυαστική ισχύς συνήθως είναι χαμηλότερη από το άθροισμα της ισχύος που θερμικού μοτέρ με αυτή του ηλεκτροκινητήρα, καθώς οι δύο κινητήρες δεν έχουν το μέγιστο σημείο απόδοσης στις ίδιες στροφές.

Μάθε τα χαρακτηριστικά του & φόρτισε τη μπαταρία

12.943 Επισκέψεις στο άρθρο

5. Μάθε τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σου 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ξεκινώντας από τα βασικά, θα πρέπει γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σας. Ακούγεται απλό αλλά έχει την ιδιαιτερότητά του. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε plug-in αναφέρονται αναλυτικά η ισχύς του κινητήρα εσωτερικής καύσης, του ηλεκτροκινητήρα και η συνδυαστική. Η τελευταία αν έχετε παρατηρήσει δεν προκύπτει από το άθροισμα των δύο πρώτων. Συνήθως είναι λίγο πιο κάτω, κάτι που συμβαίνει επειδή οι δύο κινητήρες δεν έχουν  το μέγιστο σημείο απόδοσης στις ίδιες στροφές. Τώρα κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής η ισχύς που έχετε διαθέσιμη εξαρτάται από το ποιος κινητήρας κινεί το όχημα. Τη μέγιστη ισχύ θα την έχετε μόνο κατά το kickdown, όταν αυτόματα γίνεται εμπλοκή και των δύο πηγών ενέργειας. Μάλιστα σε όλα τα plug-in μοντέλα η μπαταρία κρατάει ένα μικρό ποσοστό της φορτισμένο γι αυτό το σκοπό. Έτσι ακόμα και αν βλέπετε 0 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία, αν επιχειρήσετε προσπέρασμα θα εμπλακούν και οι δύο κινητήρες. Σημαντικό να γνωρίζετε επίσης ότι η αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα μπορεί να γίνει ως μια ορισμένη ταχύτητα, συνήθως μέχρι τα 120-130 χλμ./ώρα. 


Με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία μπορείτε να πραγματοποιήσετε όλες τις καθημερινές μετακινήσεις εντός πόλης σχεδόν με αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και  μηδενική κατανάλωση.

Με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία μπορείτε να πραγματοποιήσετε όλες τις καθημερινές μετακινήσεις εντός πόλης σχεδόν με αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και μηδενική κατανάλωση.

4. Φόρτισε τη μπαταρία
Ξεκίνα την ημέρα σου με γεμάτη μπαταρία. Η φόρτιση του υβριδικού plug-in είναι το κλειδί για την καλύτερη οικονομία καυσίμου και τις μικρότερες εκπομπές από αυτό. Με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία μπορείτε να πραγματοποιήσετε όλες τις καθημερινές μετακινήσεις εντός πόλης σχεδόν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. ¶ρα με μηδενική κατανάλωση και χωρίς ρύπους. Με άδεια μπαταρία η κατανάλωση καυσίμου είναι μεγαλύτερη από το αντίστοιχο μοντέλο με συμβατικό κινητήρα, καθώς οι κινητήρες των plug-in συνήθως είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας, ενώ χρειάζεται έξτρα ενέργεια λόγω του μεγαλύτερου βάρους από το μπλοκ των μπαταριών. Μια καλή λύση είναι να προγραμματίζετε τη φόρτιση κατά τις βραδινές ώρες για να εκμεταλλευτείτε και τις χαμηλότερες χρεώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green