Πώς θα σας φαινόταν αν η Alfa Romeo είχε Pick-Up;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πώς θα σας φαινόταν αν η Alfa Romeo είχε Pick-Up;

2.883 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2023)

Η Mercedes-Benz δοκίμασε την τύχη της στα Pick-Up με την X-Class. Φήμες έχουν ακουστεί εδώ και εκεί για «αγροτικό» Audi ή Lexus, οπότε γιατί να μην μπει στο παιχνίδι και η Alfa Romeo που έχει «κάβα» την τετρακίνηση Q4 στα ράφια της και turbodiesel 2,2 λίτρων από τη Stelvio;

«Αγροτικό» με άρωμα Alfa Romeo Tonale

Οι πρώτες ανεπίσημες προθέσεις για την κατασκευή ενός Pick-Up μοντέλου στο κοντινό μέλλον ήρθαν από την Audi, φουντώνοντας την παραφιλολογία για το αν και κατά πόσο θα είχε νόημα οι premium εταιρείες να μπουν στην εν λόγω αγορά. Κάπως έτσι, οι πένες των ανεξάρτητων σχεδιαστών πήραν «φωτιά», δημιουργώντας ψηφιακά αγροτικά με τα σήματα κορυφαίων εταιρειών όπως οι Porsche, Bentley, Lamborghini και άλλες. Υπάρχουν, όμως, και πιο «προσγειωμένες» προτάσεις με βάση τα μοντέλα εταιρειών που ναι μεν είναι premium, αλλά απευθύνονται σε ένα πιο ευρύ κοινό, προτάσεις που δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να δούμε στους δρόμους.

Αν λοιπόν η Alfa Romeo έμπαινε σε μία τέτοια διαδικασία, το ανεξάρτητο σχέδιο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και βασίζεται πάνω στην Tonale, η οποία είναι σχεδιαστικό πόνημα του «δικού μας» Αλέξανδρου Λιώκη, θα μπορούσε να αποτελέσει μία βάση για την ιταλική μάρκα. Για να είμαστε ξεκάθαροι, κάποια πληροφορία που να σχετίζεται με το λανσάρισμα ενός Pick-Up δεν έχει ακουστεί ποτέ από το στρατόπεδο της Alfa Romeo, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης ούτως ώστε να εδραιωθεί μέσα στην μεγάλη οικογένεια του υπερ-ομίλου Stellantis.

Σε κάθε περίπτωση όμως, από τη στιγμή που το πρώτο πείραμα με την Mercedes X-Class (σ.σ. το «αγροτικό» της γερμανικής premium φίρμας που βασιζόταν στο Nissan Navara) έγινε, δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον και άλλες παρόμοιες προτάσεις από Ευρωπαίους ή μη κατασκευαστές. Άλλωστε, συνδέοντας τα κομμάτια, η X-Class αποχώρησε από τη γκάμα της Mercedes-Benz λόγω περιορισμένων πωλήσεων, μα και λίγο καιρό πριν ανακοινωθεί επίσημα ότι η παραγωγή του Nissan Navara, πάνω στο οποίο είχε «χτιστεί» το premium Pick-Up, θα σταματούσε οριστικά.


Μετά από αρκετό κόψε-ράψε, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής κρατά στοιχεία από το πίσω μέρος της Tonale κάνοντάς τη ένα κανονικό διπλοκάμπινο.

Μετά από αρκετό κόψε-ράψε, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής κρατά στοιχεία από το πίσω μέρος της Tonale κάνοντάς τη ένα κανονικό διπλοκάμπινο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto