Αlonso: «Έχει μειονεκτήματα ο Hamilton»

3.741 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2020)

O Iσπανός δηλώνει πως ο Hamilton έχει μειονεκτήματα από τα οποία κανείς δεν έχει καταφέρει να επωφεληθεί. Ποια είναι αυτά;

Oτι ο Hamilton έχει μειονεκτήματα που δεν έχουν έρθει στην επιφάνεια δήλωσε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Fernando Alonso, ένα μήνα περίπου πριν αρχίσει η καινούρια σεζόν.

Σε συνέντευξη του ο Alonso ρωτήθηκε για τα επιτεύγματα του Lewis Ηamilton λέγοντας εκθειάζοντάς τον κατά το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων του. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Eιδικά το 2019, όταν το μονοθέσιό του δεν ήταν τόσο κυρίαρχο όσο τις άλλες σεζόν, ο Lewis ανέβασε το επίπεδό του. Εάν δεν μπορεί να νικήσει, είναι πολύ κοντά στην δεύτερη θέση, όχι 20 δευτερόλεπτα πίσω όπως συμβαίνει κάποιες φορές με τον Valtteri Bottas. Όταν σε ένα Σαββατοκύριακο το μονοθέσιο δεν είναι ανταγωνιστικό, ο Bottas είναι 5ος ή 6ος αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Lewis. Ο Hamilton είναι πιο ανταγωνιστικός, πιο έτοιμος».

Στην συνέχεια ο Ισπανός αναφέρθηκε στα μειονεκτήματα που έχει ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Βρετανός λέγοντας: «Eάν μελετήσεις στις σεζόν του Lewis, υπάρχουν κάποια κοινά σημεία. Ξεκινάει το πρωτάθλημα λίγο «μαγκωμένος» αλλά κανείς δεν επωφελείται. Αρχίζουμε να λέμε πως είναι η χρονιά του Bottas αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Θα ήταν ωραίο να τον αντιμετωπίσω σε μια ισάξια μάχη. Μπορεί το μειονέκτημα αυτό να μην είναι αληθινό αλλά θα ήταν ωραίο να το διαπιστώσω αν ισχύει. Εάν έχει ένα καλό πακέτο και οι αντίπαλοί σου συγκρούονται μεταξύ τους τότε αυξάνεις την διαφορά σου στην βαθμολογία και όλα είναι ήρεμα. Εάν είσαι έναν πόντο μπροστά ή 10 το άγχος είναι μεγαλύτερο. Τα λάθη είναι διαφορετικά και η ενδοεπικοινωνία αλλάζει. Πρέπει να δούμε τον Hamilton να οδηγεί με μεγαλύτερο άγχος».

Toyota
moto