Aναβλήθηκαν τα GP σε Μπαχρέιν & Βιετνάμ

4.013 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2020)

Οι τελευταίες εξελίξεις οδήγησαν την Formula 1 στο να αναβάλλει τους δύο αυτούς αγώνες. Πότε αναμένεται να διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας για την φετινή σεζόν;

Mετά την ακύρωση του Αυστραλιανού Grand Prix, η Formula 1 μέσω επίσημης ανακοίνωσης, γνωστοποιεί πως αναβάλλει επίσης τους αγώνες στο Μπαχρέιν και στο Βιετνάμ λόγω της πανδημίας.

Η F1 δεν έχει ανακοινώσει τις νέες ημερομηνίες ωστόσο αναφέρει πως «θα εξετάζει συνεχώς την κατάσταση και ότι θα χρειαστεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να αποφασιστεί πότε θα γίνουν οι αγώνες αργότερα μέσα στην χρονιά, εφόσον βελτιωθεί φυσικά η κατάσταση». Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, κ.Chase Carey δήλωσε: «H κατάσταση είναι ρευστή και είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα γίνει. Θα πρέπει να περιμένουμε για να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την FIA για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων όσων εμπλέκονται καθώς και των φιλάθλων μας».

Από την πλευρά του, ο Jean Todt δήλωσε: «H αναβολή των δύο αγώνων είναι η μόνη απόφαση που θα μπορούσαμε να πάρουμε με βάση των πληροφοριών που είχαμε στην διάθεσή μας.»

Το Βιετνάμ ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα Formula 1 στην ιστορία του τον ερχόμενο Απρίλιο. Αυτή την στιγμή, ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας είναι αυτός στην Ολλανδία αλλά οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο πως θα αναβληθεί και αυτός. Ο αγώνας που αυτή την στιγμή φαίνεται ο επικρατέστερος για να φιλοξενήσει τον πρώτο GP της σεζόν είναι αυτή την στιγμή αυτός στο Αζερμπαϊτζάν τον Ιούνιο.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center