Corsa Days: Γιορτή της Opel πανελλαδικά για την έλευση του νέου Corsa
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Corsa Days: Γιορτή της Opel πανελλαδικά για την έλευση του νέου Corsa

2.236 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2023)

- Διήμερο εκδηλώσεων (24-25/11) για το ανανεωμένο Opel Corsa
- Εορταστικά event και test drive σε όλες τις εκθέσεις Opel στην Ελλάδα
- Το Opel Corsa είναι το best seller αυτοκίνητο στην Ελλάδα φέτος

Διήμερο εκδηλώσεων (24-25/11) για το νέο Opel Corsa

Το ανανεωμένο Opel Corsa (διαβάστε τη δοκιμή του) ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά και η αντιπροσωπεία της γερμανικής μάρκας στη χώρα μας το γιορτάζει με διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, το διάστημα 24 και 25 Νοεμβρίου, οι εκθέσεις της Opel σε όλη την Ελλάδα μπαίνουν σε εορταστικό κλίμα για την άφιξη της ανανεωμένης version του Corsa, θέλοντας το μικρό τους να μπει με το δεξί στη χώρα μας ώστε να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική πορεία του προκατόχου του. Σημειώστε πως το Opel Corsa είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην ελληνική αγορά στην γενική κατάταξη, δηλαδή ανεξαρτήτως κατηγορίας, έχοντας καταγράψει περισσότερες από 5.600 ταξινομήσεις.

Με τα Corsa Days, η Opel προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει από κοντά και να οδηγήσει το νέο Corsa στις εκθέσεις της σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να δει από κοντά το φρέσκο ντιζάιν και την αναβαθμισμένη καμπίνα με την οθόνη 10 ιντσών, που είναι και μία από τις μεγαλύτερες της αγοράς στα μικρά αυτοκίνητα (B segment). Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για το νέο Corsa (δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο του Corsa) που γίνεται μάλιστα το πρώτο μοντέλο της Opel το οποίο εφοδιάζεται με ήπια υβριδική (mild hybrid) τεχνολογία 48V (σ.σ. η άφιξη του Corsa hybrid στην Ελλάδα αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2024).

Τι αλλάζει στο ανανεωμένο Opel Corsa

Οι κυριότερες αλλαγές στο ανανεωμένο Opel Cοrsa αφορούν στη σχεδίασή του, αλλάζοντας ριζικά το εμπρόσθιο μέρος, σκοπεύοντας το κάνουν πιο μοντέρνο και δυναμικό.Το Corsa απέκτησε λοιπόν τη μάσκα Opel Vizor, όπου μια μαύρη φάσα έρχεται να αντικαταστήσει την γρίλια, ενώ μέσα της ενσωματώνονται τα LED φωτιστικά σώματα (στα έξτρα θα συναντήσουμε τα Intelli-Lux LED matrixlight φώτα που περιλαμβάνουν 14 -αντί για 8 που ήταν πριν- ανεξάρτητα στοιχεία LED) αλλά και το έμβλημα της Opel στο κέντρο. Συγχρόνως έχουν μεγαλώσει οι αεραγωγοί στον προφυλακτήρα, ενώ τέλος στο πίσω μέρος βλέπουμε πως η ονομασία του μοντέλου αναφέρεται ολογράφως στην πόρτα του χώρου αποσκευών.


Το best seller μοντέλο στην Ελλάδα για φέτος ανανεώθηκε και η Opel γιορτάζει την έλευσή του σε όλες τις εκθέσεις της εντός συνόρων.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το best seller μοντέλο στην Ελλάδα για φέτος ανανεώθηκε και η Opel γιορτάζει την έλευσή του σε όλες τις εκθέσεις της εντός συνόρων.

Hi-tech καμπίνα με οθόνη 10 ιντσών

Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέας σχεδίασης επενδύσεις στα καθίσματα, ανασχεδιασμένος επιλογέας ταχυτήτων by-wire, ελαφρώς ανασχεδιασμένο τιμόνι και κυρίως ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων Snapdragon Cockpit Platform της Qualcomm Technologies με βελτιωμένα γραφικά και νέες δυνατότητες. Αναβαθμισμένο είναι το σύστημα πλοήγησης και η Opel υπόσχεται πως η μεγαλύτερη 10 ιντσών οθόνη του infotainment και ο πίνακας οργάνων ανταποκρίνονται πλέον πιο γρήγορα στις διαταγές του οδηγού και των επιβατών και είναι περισσότερο ευκρινείς. Highlight στο εσωτερικό του Corsa είναι επίσης το γεγονός πως για πρώτη φορά, τα smartphone που είναι συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto θα μπορούν να συνδέονται και να φορτίζουν ασύρματα και στις δύο περιπτώσεις.

Corsa: Το πρώτο Opel με mild hybrid κινητήρα

Συνήθως στις ανανεώσεις μοντέλων δεν έχουμε μεγάλες αλλαγές στους κινητήρες, στην περίπτωση του Opel Corsa όμως αυτές είναι σημαντικές. Πρώτα από όλα έχουμε την προσθήκη ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V στον 1,2 PureTech που αποδίδει 100 ή 136 άλογα και συνδυάζεται με ηλεκτρονικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Σύμφωνα με την Opel, τα mild hybrid Corsa θα έχουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 15% σε σχέση με τις αντίστοιχης ιπποδύναμης μη εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Από την άλλη, σταθερές στην γκάμα μένουν οι συμβατικές επιλογές βενζίνης. Συγκεκριμένα, στην βάση βρίσκουμε την ατμοσφαιρική επιλογή των 75 ίππων, συνδυαζόμενη με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο (κατανάλωση 5,3 - 5,4 λτ./100 χλμ.). Ο ίδιος κινητήρας των 1.200 κ.εκ. προσφέρεται με turbo στα 100 και 130 άλογα (η ισχυρή έκδοση συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων).

Αναφορικά με το Opel Corsa Electric, θα προσφέρεται με δύο ηλεκτρικά σύνολα, ένα με ισχύ 136 άλογα και βελτιωμένη αυτονομία στα 357 χιλιόμετρα και επίσης με ισχύ 156 ίππων και αυτονομία 405 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα τεστ WLTP. Όσον αφορά στη φόρτιση, η Opel ενημερώνει πως σε ταχυφορτιστή, η μπαταρία μπορεί να φτάσει από το 20% στο 80% της χωρητικότητάς της σε μόνο 30 λεπτά.

ford
SEAT