Διαρροή: Αυτή είναι η ηλεκτρική Porsche Macan
2 Φωτογραφίες »

Διαρροή: Αυτή είναι η ηλεκτρική Porsche Macan

2.067 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2024)

- Δύο φωτογραφίες δείχνουν την compact σχεδίαση της Macan
- Έρχεται με στρογγυλεμένη σιλουέτα και σχετικά μικρή απόσταση από το έδαφος
- Πατάει σε ζάντες Taycan Turbo Aero 20 ιντσών
- Έχει περισσότερο χώρο για το κεφάλι των επιβατών στις πίσω θέσεις

Δύο φωτογραφίες δείχνουν την compact σχεδίαση της Macan

H Porsche πήρε τον χρόνο της με την Macan, αφήνοντας όμως λίγα πράγματα για την φαντασία. Πολλές εικόνες σε μορφή teaser, προβλέψεις, φήμες, μια επίσημη φωτογραφία του εσωτερικού της και όλα αυτά πριν την σημερινή, επίσημη παρουσίαση της που ξεκινά εντός ολίγων ωρών και πιο συγκεκριμένα στις 13:30 ώρα Ελλάδος (δείτε live την παρουσίασή της εδώ). Η Porsche όμως δεν πρόλαβε τις ταχύτητες του διαδικτύου, παρά την φήμη που έχει στον τομέα της ταχύτητας. Δύο φωτογραφίες της νέας Macan στον δρόμο διέρρευσαν και επιβεβαιώνουν πάνω-κάτω όλα όσα είχαμε προβλέψει έως τώρα.

Έρχεται με μια στρογγυλεμένη σιλουέτα και μικρή απόσταση από το έδαφος

Το νέο ηλεκτρικό SUV, το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα της γερμανικής μάρκας, φαίνεται να έχει δώσει προτεραιότητα στην αεροδυναμική έναντι της «επιθετικής» εμφάνισης. Αυτό σημαίνει πως έρχεται με μια αρκετά στρογγυλεμένη σιλουέτα. Οι μπροστινές γρίλιες έχουν αφαιρεθεί και την θέση τους έχουν πάρει δύο αεραγωγοί, χαμηλά στον προφυλακτήρα. Φαίνεται πως η ηλεκτρική Macan θα έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος, έναντι των «κανονικών» εκδόσεων, πράγμα λογικό και ένεκα του μεγαλύτερου βάρους της ως ηλεκτρική. Από την άλλη, επειδή μιλάμε για SUV αυτή μπορεί να πει κανείς πως έιναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή της Porsche, μιας και ως SUV αναμένεται να μπορεί να αντιμετωπίσει και λιγότερο φιλικούς δρόμους. Βέβαια οι ρυθμιζόμενες αεραναρτήσεις της και η off-road λειτουργία της λογικά θα αναλαμβάνει να ηνία όταν η ηλεκτρική Macan θα βρεθεί σε απαιτητικά τερέν.


Η έντονα κεκλιμένη οροφή της ηλεκτρικής Macan δίνει μια coupe αισθητική στο μοντέλο.
2 Φωτογραφίες »

Η έντονα κεκλιμένη οροφή της ηλεκτρικής Macan δίνει μια coupe αισθητική στο μοντέλο.

Έχει ζάντες Taycan Turbo Aero 20 ιντσών

Στις φωτογραφίες, η Macan είναι βαμμένη σε μια απαλή λιλά απόχρωση που θυμίζει λίγο το Nebula 928. Έχει ζάντες Taycan Turbo Aero, 20 ιντσών, που συνδράμουν στην αεροδυναμική του ηλεκτρικού μοντέλου, μιας και ακόμα οι μικρές λεπτομέρειες βοηθούν στην αύξηση της αυτονομίας. Οι μπροστινοί προβολείς έχουν στο εσωτερικό τους ένα σχεδιαστικό μοτίβο με τέσσερις οριζόντιες LED μπάρες, που θα χρησιμεύουν ως φώτα ημέρας, ενώ η ενιαία κόκκινη λωρίδα LED στο πίσω μέρος που κοσμείται από την επιγραφή της «Porsche», σήμα κατατεθέν της μάρκας, δίνει το «παρών» και σε αυτό το μοντέλο.

Έχει περισσότερο χώρο για το κεφάλι των επιβατών στις πίσω θέσεις

Οι οπαδοί της Porsche ίσως παρατηρήσουν επίσης ότι το πίσω μέρος του οχήματος δεν είναι όσο καμπυλωτό όσο στη προηγούμενη γενιά του, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων αναμένεται να έχουν περισσότερο χώρο για τα κεφάλια τους. Η πίσω κολόνα εκτείνεται μέχρι το ύψος του πορτ-μπαγκάζ, παραπέμοντας σε ένα συνονθύλευμα coupe με hatchback και δημιουργεί μια λιτή σιλουέτα. Σχεδόν την κάνει να μοιάζει με μια μικρότερη Cayenne Coupe. Συνολικά έχει μια μινιμαλιστική αισθητική, συνδυάζοντας κάποια χαρακτηριστικά που φέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα, χωρίς όμως να χάνει τις πινελιές που την κάνουν μέλος της σειράς Macan.

Περισσότερα για τη νέα ηλεκτρική Porsche Macan στις 13:30 ώρα Ελλάδος, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα το μοντέλο.

test center
Audi