3 φωτογραφίες »

Δοκιμές με τη Mercedes θα κάνει ο Grosjean

2.375 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2021)

H Mercedes κάλεσε τον Romain Grosjean να οδηγήσει το περσινό μονοθέσιο του Hamilton, έτσι ώστε ο Γάλλος οδηγός να έχει μια ευχάριστη τελευταία ανάμνηση από την Formula 1. Θυμάστε το τρομακτικό ατύχημά του στο Mπαχρέιν;

Ο Romain Grosjean γλύτωσε από θαύμα στο περσινό Grand Prix του Mπαχρέιν, όταν το μονοθέσιό του συγκρούστηκε με τις μπαριέρες και έπειτα κόπηκε στα δύο πριν τυλιχτεί στις φλόγες. Όταν έγινε γνωστό πως η Haas δεν θα του ανανέωνε το συμβόλαιο, ο Toto Wolff υποσχέθηκε στον Γάλλο οδηγό πως δεν θα άφηνε την F1 έχοντας αυτό το τρομακτικό συμβάν ως τελευταία ανάμνηση και για αυτό, η Mercedes αποφάσισε να τον καλέσει για να οδηγήσει το περσινό μονοθέσιο του Lewis Hamilton στις 27 Ιουνίου στο GP της Γαλλίας για μερικούς δοκιμαστικούς γύρους. Έπειτα, στις 29 Ιουνίου θα συμμετέχει στις δοκιμές της Mercedes στην πίστα του Paul Ricard.


Ο Grosjean δήλωσε: «Eίμαι τόσο ενθουσιασμένο που θα ξαναμπώ σε ένα μονοθέσιο της F1. Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για μένα να οδηγήσω το μονοθέσιο που πήρε το πρωτάθλημα. Είμαι ευγνώμων στην Mercedes F1 και τον Toto για αυτή  την ευκαιρία. Όταν έμαθα πως θα το κάνω αυτό ήμουν στο νοσοκομείο του Μπαχρέιν και άκουσα τον Toto να με προσκαλεί μέσω τηλεόρασης. Αυτό μου έφτιαξε την διάθεση».

Ο Toto Wolff, γενικός αρχηγός της Mercedes F1 σημείωσε από την πλευρά του: «Eίμαστε χαρούμε που υποστηρίζουμε τον Romain με αυτό τον τρόπο. Η ιδέα μου ήρθε όταν κατάλαβα πως με το ατύχημα αυτό θα σταματούσε την καριέρα του στην F1 και δεν θέλαμε να είναι αυτή η τελευταία του εμπειρία σε ένα μονοθέσιο της Formula 1».

O Grosjean αυτή την περίοδο συμμετέχει στους αγώνες IndyCar.
 

Toyota
moto