4 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Νέο Audi A3 Sportback

65.880 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2020)

Το Audi A3 έρχεται στην 4η γενιά του έχοντας επενδύσει περισσότερο στην αιχμηρή σχεδίαση και στη μοντέρνα τεχνολογία, παρά στην μηχανική εξέλιξη, για να παραμείνει ψηλά στην κατηγορία που το ίδιο καθιέρωσε.


What Is new
- 4ης γενιάς Audi A3
- Mε πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ σχεδίαση
- 1,5 ΤFSI mild hybrid με 150 άλογα
- «Καίει» 7,5 λτ./100 χλμ.
- Από 28.990 (35 TFSI S-tronic)

Τη στιγμή που BMW και Mercedes άλλαξαν άρδην τις προτάσεις τους στα premium μικρομεσαία (η Σειρά 1 από πισωκίνητη έγινε προσθιοκίνητη και η A-Class απέκτησε νέο πάτωμα με άλλο μεταξόνιο), η Audi που άνοιξε το δρόμο της κατηγορίας με το A3 φαίνεται πως προτίμησε να διατηρήσει την εξαιρετική βάση και να επενδύσει περισσότερα σε design και τεχνολογία. Κακά τα ψέματα, το νέο Audi A3 διατηρεί ουσιαστικά πάτωμα (updated φυσικά) και ίδιο μεταξόνιο με το προηγούμενο. Ακόμα και η αύξηση των 32 χιλιοστών σε μήκος προκύπτει από τον μεγαλύτερο μπροστινό πρόβολο. Χάρη σε αυτόν όμως κατέστη δυνατή η χαμηλή γραμμή του καπό, κάτι που πέρα από την πιο αιχμηρή σχεδιαστική γραμμή οδήγησε και σε βελτιωμένη αεροδυναμική. Μετά είναι η μοντέρνα τεχνολογία και ο εξηλεκτρισμός της γκάμας και έτσι το νέο Α3, που δε θα έχει πλέον 3θυρη και cabrio έκδοση παρά Sportback και Sedan, έχει κάθε δικαίωμα να χαρακτηρίζεται εντελώς νέο. Το δείχνει άλλωστε…

Σχεδίαση: Απέκτησε χαρακτήρα!
Το αμάξωμα νέου A3 είναι πιο ελκυστικό και δυναμικό από ποτέ χάρη στη χαμηλή γραμμή του καπό, στη χορταστική μάσκα, στα πιο έντονα πλαϊνά νεύρα, στους τονισμένους θόλους και στα χαρακτηριστικά φώτα τεχνολογίας Matrix LED. Στις εκδόσεις S-Line, όπως στο μοντέλο της φωτογράφισης, ο δυναμισμός είναι πιο έντονος, ενώ στις Advanced προτάσεις έμφαση δίνεται στην κομψότητα. Υπάρχει και η βασική έκδοση Basic. Ναι, μας αρέσει το νέο Α3 που επιτέλους απέκτησε κάποιον χαρακτήρα αποτάσσοντας τη σχεδιαστική βαρεμάρα των προηγούμενων γενεών.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

NEO TRAFIC
moto