• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Δοκιμή: Βενζινοκίνητο Peugeot 208
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Βενζινοκίνητο Peugeot 208

7.790 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2021)

To Peugeot 208 είναι ένα μοντέλο που από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θα πρωταγωνιστήσει για τα καλά στην ελληνική αγορά και αυτό αποδεικνύεται από τις πωλήσεις του γαλλικού μικρού. Εδώ δοκιμάζουμε την βενζινοκίνητη έκδοση των 100 ίππων.

PEUGEOT: Δίνει εγγύηση τιμής σε όλα τα μοντέλα της

To 208 είναι από τα σημαντικότερα μοντέλα της Peugeot και από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας σε πωλήσεις στη χώρα μας, όντας σταθερά στις πρώτες θέσεις στα μικρά. Με την μοναδική σχεδίαση, την προσεγμένη και hi-tech καμπίνα και τους σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και diesel, δύσκολα θα γινόταν αλλιώς. Μην ξεχνάμε άλλωστε και την ηλεκτρική του έκδοση e-208 που δείχνει τις προθέσεις των Γάλλων για την ηλεκτροκίνηση. Η βενζινοκίνητη turbo έκδοση με τους 100 ίππους είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα εμπορικά με τιμή από 18.500 ευρώ στην έκδοση Active Plus. Μάλιστα, κόντρα στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά καινούργιου, η Peugeot ανακοίνωσε «εγγύηση τιμής», δηλαδή πως όσοι προχωρήσουν στην παραγγελία οποιουδήποτε μοντέλου της φίρμας, η τιμή που θα λάβουν και πάνω στην οποία θα συμφωνήσουν, θα είναι προστατευμένη από μελλοντικές ανατιμήσεις.

Εμφάνιση: Το πιο επιβλητικό μικρό στους δρόμους

Σχεδιαστικά, το Peugeot 208 δεν έχει τίποτα κοινό με το μοντέλο που αντικατέστησε, με την Peugeot να καταφέρνει να περάσει πλήρως το νέο της σχεδιαστικό προφίλ παρά τις δυσκολίες που συνάντησε με τις περιορισμένες διαστάσεις του. Όσον αφορά αυτές, το νέο 208 είναι κατά 8,2 εκατοστά μεγαλύτερο σε μήκος ξεπερνώντας έτσι τα 4 μέτρα για πρώτη φορά (4.055 χλστ.) ενώ το πλάτος του έχει μειωθεί κατά 84 χλστ. (1.745 χλστ.) και το ύψος κατά 30 χλστ. (1.430 χλστ.). Το μεταξόνιο τέλος είναι μόλις κατά 2 χλστ. πιο μακρύ (μήκος 2.540 χλστ.). Σχεδιαστικά λοιπόν το πιο κόμπακτ σε διαστάσεις νέο 208 είναι εντυπωσιακό σπιθαμή προς σπιθαμή, με το εμπρός μέρος να  εκφράζει έντονο δυναμισμό μέσω της μεγάλης μάσκας, των «νυχιών» των LED φωτιστικών σωμάτων και των «χαυλιόδοντων» που εκτείνονται χαμηλά στον προφυλακτήρα. Οι έντονες γραμμές του καπό συνεχίζονται και στα πλαϊνά του αμαξώματος ενώ είναι εμφανής ή πιο σπορ γραμμή και το «φούσκωμα» των πίσω ώμων του αμαξώματος από τις απλές του εκδόσεις. Εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος με τα όμορφα φωτιστικά σώματα και την μαύρη φάσα που τα ενώνει να συμπληρώνουν το «φρέσκο» και επιβλητικό του προφίλ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κινητήρας: H έκδοση η «σωστή»

Εσωτερικό: Αλλα κόλπα σε σχεδίαση, κορυφαία ποιότητα & καλύτεροι χώροι

Οδική συμπεριφορά: Δεν ξανάγινε…

Η άποψή μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

66 διαθέσιμα άρθρα για PEUGEOT  208