Δοκιμή: Νέο Τesla Model 3 | Gadget-άμαξο 450 ίππων
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Νέο Τesla Model 3 | Gadget-άμαξο 450 ίππων

78.369 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2021)

Το Model 3 είναι ένα επαναστατικό μοντέλο στην ιστορία της αυτοκίνησης, καταθέτοντας το διαφορετικό τρόπο σκέψης και υλοποίησης της Tesla στις -ενδιαφέρουσες- μετακινήσεις…

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπήκαμε σε ένα προχωρημένο αυτοκίνητο, όμως έτσι νιώσαμε… Eπίσης δεν είναι η πρώτη φορά που εντυπωσιαστήκαμε από την επιτάχυνση ενός ηλεκτρικού…Και πάλι όμως, η αίσθηση ήταν σαν να το κάναμε πρώτη φορά… Το Model 3 είναι ένα gadget με τροχούς από μια εταιρεία η οποία λογίζεται περισσότερο ως κορυφαία IT εταιρεία και όχι ως παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία. Το θετικό είναι πως τόσο ως gadget όσο και ως αυτοκίνητο εντυπωσιάζει και σε κερδίζει γρήγορα. Αρκεί να είσαι δεκτικός στην τεχνολογία και τις «ιδιαιτερότητές» του, για να καταλάβεις σύντομα πως τελικά δεν μιλάμε για ιδιαιτερότητες, αλλά για μια διαφορετική αυτοκινητιστική προσέγγιση.Και αυτό από μόνο του έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Αρχικά το Model 3 είναι το πιο εμπορικό μοντέλο της Tesla στην Ευρώπη, ενώ και στη χώρα μας μετρά ήδη 300 πωλήσεις από τις αρχές του χρόνου. Αυτό το κάνει όχι μόνο το δημοφιλέστερο μοντέλο στα ηλεκτρικά και Plug-In Hybrid αλλά και το δημοφιλέστερο μεσαίο μοντέλο της αγοράς. Η Tesla είπαμε πως δεν ακολουθεί σε τίποτα το «μοντέλο» άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτου και αυτό είναι εμφανές σε όλα τα επίπεδα. Για την απόκτηση του Model 3 αρκεί μια επίσκεψη στην επίσημη σελίδα της εταιρείας, μια τυπική -με μικρές δυνατότητες επιλογής- διαμόρφωση, μια προκαταβολή 100 ευρώ και 2 μήνες υπομονή. Τόσο εύκολα, τόσο συγκεκριμένα και τόσο απλά, ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου, όπως ανοίχτηκε και σε εμάς και ας ήμασταν διαβασμένοι στο απαραίτητο briefing που μας έγινε σχετικά για τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του. Σκεφτείτε λοιπόν πως έχουμε να κάνουμε με ένα τελευταίας γενιάς gadget με τροχούς που κοστίζει στην έκδοση Long Range που δοκιμάζουμε από  54.990 ευρώ ή 48.990 με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά». H βασική τιμή της πισωκίνητης έκδοσης του Model 3 ξεκινά πληροφοριακά από τα 45.990 και 39.990 αντίστοιχα. Οι τιμές αυτές είναι καλές αναλογικά με αυτά που προσφέρουν και σίγουρα  «κινούνται» προς την σωστή κατεύθυνση εκφράζοντας την επιθυμία των ανθρώπων της Tesla και το πλάνο (Tesla Masterplan) που θέλει τη σταδιακή μείωση των τιμών για τα πιο εμπορικά της μοντέλα, η οποία θα προκύψει τόσο από τις πωλήσεις των ακριβότερων και πιο ειδικών της αυτοκινήτων, αλλά και την εξέλιξη και χρηματοδότηση των εξαρτημάτων και μπαταριών που θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά. 
Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
skoda