Οι TFSI κινητήρες εμφανίζουν προβλήματα στις καδένες χρονισμού και σε κατανάλωση λαδιού

Οι TFSI κινητήρες εμφανίζουν προβλήματα στις καδένες χρονισμού και σε κατανάλωση λαδιού

13.159 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2023)

Το Audi Q3 που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο διαθέτει τον 1.400αρη TFSI βενζινοκινητήρα που αποδίδει 150 άλογα, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Κατά την οδήγηση όλα λειτουργούν σωστά, με το μοτέρ να επιταχύνει εμφατικά το SUV και το σασμάν να εμφανίζει μεν μια ελαφρά υστέρηση κατά την εκκίνηση, αλλά ωστόσο να αλλάζει ομαλά ταχύτητες χωρίς τραντάγματα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ρυθμιζόμενη ανάρτηση, η οποία ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό και φέρει την ονομασία Drive Select. Δεν ακούγονται τριγμοί και ανησυχητικοί θόρυβοι κατά την οδήγηση, με τις κακοτεχνίες να αποσβένονται σωστά και ταυτόχρονα τις κλίσεις του αμαξώματος να είναι περιορισμένες.

Η Audi εφοδίασε το Q3 με μια ευρεία γκάμα κινητήρων, στην οποία περιλαμβάνονται μοτέρ βενζίνης και diesel. Παρόλο που συνήθως τα μηχανικά σύνολα είναι αξιόπιστα, υπάρχουν αναφορές που εστιάζονται στους TFSI βενζινοκινητήρες, οι οποίοι μπορεί να εμφανίσουν αυξημένη κατανάλωση λαδιού ή να παρουσιάσουν πρόβλημα στην καδένα χρονισμού, που επιμηκύνεται και τεντώνεται παραπάνω από τις εργοστασιακές προδιαγραφές.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: Audi Q3 με 150.000 χλμ
Σελίδα 2To Audi Q3 είναι ποιοτικό και ευρύχωρο
Σελίδα 3Οι TFSI κινητήρες εμφανίζουν προβλήματα στις καδένες χρονισμού και σε κατανάλωση λαδιού
Σελίδα 4Το Audi Q3 δεν εμφανίζει φθορές στα μηχανικά μέρη και στο εσωτερικό
Σελίδα 5Τα μεταχειρισμένα Audi Q3 της πρώτης γενιάς έχουν μέση τιμή 22.000 ευρώ
KINOUMAI HLEKTRIKA 3
OPEL