ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Υπόθεση της Hyundai η Υπερειδική του ΟΑΚΑ
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Υπόθεση της Hyundai η Υπερειδική του ΟΑΚΑ

3.909 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2022)

Πλούσιο θέαμα και δράση στην Super Special Stage του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 στο ΟΑΚΑ. Σκληρές μάχες σώμα με σώμα με τα πληρώματα της Hyundai WRT να σαρώνουν. Ο Thierry Neuville κρατά τα ηνία του αγώνα μετά την πρώτη ειδική, έχοντας πίσω του τους Suninen και Sordo.

Ο παλμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) χτύπησε δυνατά απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η φαντασμαγορική υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022.

Η εκκίνηση της πρώτης μάχης ανάμεσα σε δύο πληρώματα δόθηκε στις 20:08 ακριβώς. Η πρώτη ενδιαφέρουσα κόντρα έγινε ανάμεσα στον Αντρέα Τσουλόφτα και τον Λάμπρο Αθανασούλα, με τον τελευταίο να επικρατεί με μεγάλη διαφορά.

Έπειτα, είχαμε την επόμενη μονομαχία η οποία στιγματίστηκε από την πρόσκρουση του Skoda Fabia του Μίκελσεν στις μπαριέρες αμέσως μετά το άλμα, εκεί όπου το τσέχικο αγωνιστικό τραυματίστηκε βαριά στο εμπρός αριστερό μέρος. Ωστόσο, ο Μίκελσεν συνέχισε για ένα γύρο με νύχια και με δόντια, με τσακισμένο τον ένα εμπρός τροχό, μέχρι ότου εγκαταλείψει παίρνοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σκληρή μάχη ανάμεσα στους Loubet και Σερδερίδη, αμφότεροι με Ford Puma Rally1 με τον Γάλλο να ανοίγει τη διαφορά και να κερδίζει στα σημεία τον ελληνικής καταγωγής rally man. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Τέεμου Σούνινεν είχε τον ταχύτερο χρόνο.
 
Επόμενος σταθμός η μονομαχία ανάμεσα σε Gus Greensmith και Dani Sordo με Ford Puma Rally1 και Hyundai i20 N Rally1, αντίστοιχα. Τρομερή μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα στους δύο rally men, η οποία ανέδειξε νικητή τον Ισπανό οδηγό της Hyundai Mobis WRT.
 
Η επόμενη εκκίνηση βρήκε στη γραμμή τους Sebastian Loeb και τους Esappeka Lappi με Ford Puma και Toyota GR Yaris. Ο μπαρουτοκαπνισμένος, εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC οδηγώντας στο όριο αλλά με τη δέουσα προσοχή νίκησε στα σημεία τον Lappi σε μια μάχη σώμα με σώμα.
 
Οριακές μάχες και για το επόμενο ζευγάρια των Craig Breen και Takamoto Katsuta με τελικό νικητή τον Ιρλανδό.
 
Παρά τις μεγαλειώδεις προσπάθειες των πληρωμάτων μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Σούνινεν είχε την πρώτη θέση της κατάταξης, ενώ ο… γερόλυκος των ειδικών διαδρομών βρισκόταν στην 3η θέση, έχοντας μπροστά του τον Dani Sordo.

Τέλος στην κυριαρχία του Suninen ήρθε να δώσει στην επόμενη μονομαχία ο Thierry Neuville με Hyundai i20 N Rally1, αφού στη μάχη του κόντρα στον Elfyn Evans σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:58.4, μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο της κατάταξης.

Μια απίστευτη μάχη, ίσως η πιο οριακή που δόθηκε στην αποψινή βραδιά, έγινε μεταξύ στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στο οδηγών και τον δεύτερο της κατάταξης, Ott Tanak. Ο Εσθονός που κυριάρχησε το πρωί της Πέμπτης στο shakedown πάλεψε σκληρά με τον Φινλανδό rally man της Toyota Gazoo Racing WRT και κατάφερε να κερδίσει στη μεταξύ τους μονομαχία.

Η δράση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 μεταφέρεται αύριο στις ειδικές διαδρομές σε Λουτράκι, Χαρβάτι, Δάφνη, Λειβαδιά και Βωξίτες με την εκκίνηση της πρώτης ε.δ. της ημέρας στις 07:53.

Η κατάταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 μετά την SS1

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
OPEL