Εκτός WRC η Citroen;

4.681 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2019)

Τα πάνω κάτω θα φέρει στο WRC μια πιθανή αποχώρηση της Citroen από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Το μέλλον της Citroen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι βρίσκεται υπό εξέταση, με τις πληροφορίες να κάνουν πως η μάρκα πιθανότατα θα αποσύρει την συμμετοχή της από την επόμενη κιόλας χρονιά.

Η Citroen επέστρεψε στo WRC το 2017 μετά από ένα χρόνο απουσίας για να αναπτύξει το C3 WRC αλλά το τελευταίο της αυτοκίνητο είναι, κατά κοινή ομολογία, το λιγότερο επιτυχημένο από τα τέσσερα αυτοκίνητα που έχει βάλει στην δοκιμασία του WRC.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο γενικός αρχηγός της ομάδας κύριος Pierre Budar συμμετείχε σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου με τη CEO της Citroen Linda Jackson για το μέλλον της ομάδας μετά από το απογοητευτικό, για την γαλλική ομάδα, Rally Ισπανίας τον περασμένο μήνα. Μάλιστα, γίνεται επίσης λόγος πως το PSA Group ίσως προτιμήσει να φύγει από το WRC για να εστιάσει τις προσπάθειες του στην επιστροφή της Peugeot στους αγώνες Αντοχής από την σεζόν 2022-2023.

Στα τρία χρόνια συμμετοχής του, το C3 WRC έχει συγκεντρώσει μόλις 6 νίκες σε 40 εκκινήσεις. Μια φυγή της Citroen από το WRC θα σήμαινε πως ο Ogier θα πήγαινε στην Toyota για να καλύψει το κενό του αφήνει ο Τanak, ενώ o Lappi πιθανότατα θα κατέληγε στην M-Sport Ford.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto