«Επιστρέφω σε 5 λεπτά» - To ηχηρό μήνυμα των ΑμεΑ

1.738 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2019)

Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Δημήτρης Αντωνίου σε συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης στους οδηγούς.

Την δική τους απάντηση στην ειρωνική απάντηση των οδηγών όταν κλείνουν με τα οχήματά τους τις μπάρες ή τις θέσεις στάθμευσης των αναπήρων θέλησε να δώσει ο γνωστός για τις πρωτοβουλίες του σε θέματα ΑμεΑ, Δημήτρης Αντωνίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς. Η κίνηση αυτή όμως μόνο εκδικητική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού σκοπός της δράσης είναι απλά να δείξουν στους οδηγούς όλα όσα βιώνουν καθημερινά τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πίσω από κάθε αμαξίδιο τοποθετήθηκαν σημειώματα που γράφουν «Επιστρέφω σε 5 λεπτά», σατιρίζοντας ουσιαστικά την απάντηση που παίρνουν κάθε φορά που ένας οδηγός εμποδίζει την διέλευσή τους από κάποιο σημείο.
 
Ο Δημήτρης Αντωνίου σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης είπε: «Είδαμε ότι μια τέτοια δράση έγινε στην Πορτογαλία και θελήσαμε να το επαναλάβουνε στη δίκη μας πόλη. Ελπίζουμε άνθρωποι που παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ και προβαίνουν σε τέτοιες ασεβείς πράξεις να ευαισθητοποιηθούν, να καταλάβουν ότι κάπου πρέπει να έχουμε και όρια».

Παράλληλα, η Τροχαία Θεσσαλονίκης θα κληρώσει 100 καινούρια κράνη για οδηγούς δικύκλων ενώ στην κεντρική πλατεία διοργανώνονται μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά. Για τους ενήλικες, από την άλλη πλευρά, έχουν τοποθετηθεί προσομοιωτές οδήγησης. Στις δράσεις  συμμετέχει και ο Παραολυμπιονίκης και υπαστυνόμος Αντώνης Τσιαπατάκης.
 

MERCEDES NEW RANGE
OPEL