Επιστροφή Γκρόνχολμ στο WRC

2.107 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2019)

Δύο εβδομάδες αφού σβήσει τα κεριά για τα 51 του χρόνια, ο Μάρκους Γκρόνχολμ θα τρέξει στο Ράλλυ Σουηδίας με την Toyota, αυτή τη φορά πίσω από το τιμόνι του Yaris WRC, σε έναν αγώνα που στο παρελθόν έχει κερδίσει 5 φορές.

Ξεκινώντας από το ένδοξο παρελθόν του, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC έχει αγωνιστεί στο συγκεκριμένο ράλλυ: 4 φορές με Toyota Celica GT-Four, 1 φορά με SEAT Cordoba WRC, 4 φορές με Peugeot 206 WRC, 2 φορές με Peugeot 307 WRC και 3 φορές με Ford Focus RS WRC.  Εξ αυτών, ο Φινλανδός πήρε την πρώτη θέση πέντε φορές (σ.σ. τρεις με Peugeot 206 WRC και άλλες δύο με Ford Focus RS WRC), όσες δηλαδή και ο θρύλος των Ράλλυ, Στίγκ Μπλόμκβιστ. Αρκετά όμως με την ιστορική αναδρομή...

Επιστρέφοντας στο παρόν, αυτή τη φορά, ο Γκρόνχολμ θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός Toyota Yaris WRC, δια χειρός της Toyota Gazoo Racing World Team ωστόσο, θα τρέξει ως ιδιώτης κάνοντας, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του, ένα δώρο στον ίδιο για τα γενέθλια του. Υπενθυμίζουμε πως, το Ράλλυ Σουηδίας είναι ο δεύτερος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, μετά το Μόντε Κάρλο, και θα πραγματοποηθεί από τις 14 έως και τις 17 Φλεβάρη.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε τις δηλώσεις του επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδα της Toyota και συμπατριώτη του Γκρόνχολμ, Τόμι Μάκινεν, που είπε πως μπορεί να κάνει πολύ γρήγορα περάσματα στη Σουηδία, σε έναν αγώνα που έχει διακριθεί πολλάκις στο παρελθόν.

SPRING SEAT
OPEL