3 φωτογραφίες »

Το GT-R50 της Italdesign.

Έρχεται Final Edition για το Νissan GT-R;

2.480 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2020)

H Nissan φαίνεται πως ετοιμάζει μια έκδοση για να αποχαιρετίσει το τωρινής γενιάς GT-R. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

NISSAN: Nissan Qashqai: Ο «βασιλιάς» των SUV


H Nissan έχει αυτή την στιγμή στην γκάμα της δύο από παλιότερης τεχνολογίας σπορ μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά, το 370Ζ και το GT-R. Όχι όμως για πολύ ακόμα.

Ο μεν διάδοχος του 370Ζ  αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σύντομα έστω και σε μορφή concept  ενώ η νέα γενιά του GT-R λέγεται πως είναι στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια πιθανότητα να την δούμε πριν το 2023.

Μέχρι να κάνει το ντεμπούτο του το νέο GT-R, ιαπωνικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η εταιρεία ετοιμάζει μια τελευταία Final Edition έκδοση το 2022 όταν η τωρινή γενιά θα κλείσει τα 15 έτη ζωής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Final Edition θα έχει την ίδια ισχύ με αυτή του GT-R50 της Ιtaldesign, θα έχει δηλαδή κινητήρα V638RETT V6 3,8 λίτρων, που θα αποδίδει 720 ίππους και 780 Nm ροπής.

Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι ισχυρίζονται πως το GT-R R35 Final Edition θα κοστίζει στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου 40 εκατομμύρια γιεν δηλαδή περίπου 320.000 ευρώ,  θα είναι δηλαδή αρκετά ακριβό σε σε σχέση με ένα  «απλό» GT-R, αλλά ταυτόχρονα, θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος φθηνό, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το GT-R50 κοστίζει σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η παραγωγή λέγεται πως θα περιοριστεί στα 20 αυτοκίνητα.
 

Διαβάστε περισσότερα για το NISSAN GT-R