• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
5 φωτογραφίες »

Το νέο μεγάλο sedan της Alfa Romeo θα έχει σίγουρα την πιο πρόσφατη, δυναμική σχεδιαστική γλώσσα των Ιταλών.

Έρχεται αντί-BMW «5άρα» από την Alfa Romeo

73.079 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/5/2021

Η Alfa Romeo βρίσκεται σε περίοδο ανασύνταξης και σύμφωνα με τον επικεφαλής της ετοιμάζει ένα μεσαίο σεντάν για να αναμετρηθεί με τις μπερλίνες των BMW, Mercedes-Benz και Audi.

Η Alfa Romeo 166 ήταν ο τελευταίος εκπρόσωπος των Ιταλών στην λίγκα των premium μεγάλων sedan, ούσα αντιμέτωπη με τις BMW Σειρά 5 και Mercedes E-Class της εποχής.

Η Alfa Romeo 166 ήταν ο τελευταίος εκπρόσωπος των Ιταλών στην λίγκα των premium μεγάλων sedan, ούσα αντιμέτωπη με τις BMW Σειρά 5 και Mercedes E-Class της εποχής.


Δεν είναι κρυφό πως η ιταλική φίρμα πέρασε μια περίοδο λιτότητας έχοντας μια συρρικνωμένη γκάμα με την ώριμη Giulietta και τις νεότερες Giulia και Stelvio. Ωστόσο, μετά την νέα συμφωνία των FCA Group (Fiat-Chrysler) και PSA Groupe (Peugeot-Citroen) και την δημιουργία της Stellantis, οι Ιταλοί φαίνεται πως είναι έτοιμοι να γράψουν νέες σελίδες στην αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύοντας να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα όρια που έχει ορίσει ο γερμανικός premium ανταγωνισμός.

Η Alfa Romeo 164 μετά από δέκα χρόνια πορείας (1988-1998) αντικαταστάθηκε από την 166, που πήρε την σκυτάλη.

Η Alfa Romeo 164 μετά από δέκα χρόνια πορείας (1988-1998) αντικαταστάθηκε από την 166, που πήρε την σκυτάλη.

Πρώτος σταθμός προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η νέα Tonale, το πρώτο compact SUV της Alfa Romeo που θα κάνει ντεμπούτο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Αλλά, όπως φαίνεται, η αντεπίθεση των Ιταλών δεν θα σταματήσει εκεί, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της μάρκας, Jean-Phillipe Imparato, σε ισπανικό Μέσο έχουν στα πλάνα τους την παρουσίαση ενός μεγάλου σεντάν, αντιπάλου της BMW Σειράς 5, του Audi A6 και της Mercedes E-Class.

Βέβαια, η πρεμιέρα του μοντέλου θα αργήσει, μιας και αναμένεται σε περίπου τέσσερα χρόνια από σήμερα, δηλαδή το 2025. Παρόλα αυτά, οι Ισπανοί συνάδελφοι αναφέρουν πως το μελλοντικό αντίπαλον δέος των μεγάλων γερμανικών premium sedan βρίσκεται στην πρώτη φάση της σχεδίασης, μια πρώτη γεύση της οποίας παίρνουμε από την ψηφιακά επεξεργασμένη πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή.

Το premium sedan που θα βρεθεί στην κορυφή της γκάμας της Alfa Romeo, πάνω από την Giulia, θα βασιστεί στην πλατφόρμα Giogrio, όπως και τα νεότερα μοντέλα των Ιταλών. Στο πεδίο των κινητήρων, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν σύνολα βενζίνης, Plug-in υβριδικά αλλά και μερικές αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις.

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, η Alfa Romeo θα επιστρέψει μετά από πολλές δεκαετίες σε αυτή την κλάση, καθώς τελευταία φορά που είχε εκπρόσωπο στην κατηγορία ήταν το 2007 με την Alfa Romeo 166, που διαδέχθηκε την 164 (1988-1998). Φωτογραφίες των δύο προγενέστερων μοντέλων μπορείτε να δείτε παραπάνω στην γκαλερί.

Πηγή: motor.es

Σχολιάστε
Tags: ALFA ROMEO