Έρχεται έκδοση RS για το Skoda Superb;

Έρχεται έκδοση RS για το Skoda Superb;

1.242 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2023)

- Οι εκδόσεις RS κατέγραψαν μεγάλες επιτυχίες
- Plug-in υβριδικό με 268 ίππους το Superb RS
- Θα έχει σπορ πινελιές, πλατύ αεραγωγό και αεροτομή
- Στην βιωσιμότητα και όχι στην ιπποδύναμη εστιάζει o CEO

Οι εκδόσεις RS κατέγραψαν μεγάλες επιτυχίες

Νέα σπορ έκδοση RS φημολογείται πως ετοιμάζει η Skoda για το Superb. Αφού οι εκδόσεις RS των μοντέλων Fabia, Octabia και Kodiaq αλλά και, πιο πρόσφατα, με  το πλήρως ηλεκτρικό SUV Enyaq, είχαν καταγράψει μεγάλη επιτυχία. Η σειρά Superb είχε, μέχρι πρότινος, την επιλογή για τούρμπο βενζινοκινητήρα 2 λίτρων με 276 άλογα, αλλά οι Τσέχοι κατασκευαστές απέφευγαν να προσφέρουν την ολοκληρωμένη RS έκδοση.
 

Plug-in υβριδικό με 268 ίππους το Superb RS

Αν οι φήμες βγουν αληθινές, είναι πιθανό να δούμε το αυτοκίνητο να κληρονομεί το ισχυρό plug-in υβριδικό σύνολο των 268 ίππων από τον αδελφό του, Volkswagen Passat.  Ενώ το απλό Superb προσφέρει επιλογές για κινητήρες, βενζίνης, diesel, και plug-in, με τον PHEV 210 ίππων και τον βενζινοκίνητο 2 λίτρων των 262 ίππων, να είναι οι ισχυρότερες εξ αυτών, μια RS έκδοση πιθανώς να αυξήσει αυτές τις επιδόσεις.
 

Θα έχει σπορ πινελιές, πλατύ αεραγωγό και αεροτομή

Μια RS έκδοση θα έδινε σπορ πινελιές στο αμάξωμα του Superb, όπως μαύρη μάσκα και μαύρα καπάκια στους καθρέφτες της πόρτας, και έναν πλατύ μπροστινό αεραγωγό. Θα προσφέρονται μάλλον και οι γνωστές χρωματικές επιλογές των RS όπως το Race Blue και το Velvet Red.

Φημολογείται ότι το Superb RS θα λάβει μεγαλύτερες ζάντες με κόκκινες δαγκάνες φρένων και μια μικρή διακοσμητική αεροτομή στο πορτμπαγκάζ.  Το εσωτερικό θα διανθιστεί με σπορ καθίσματα, διακοσμητικές σημάνσεις RS και χρωματιστές ραφές στο ταμπλό, τις πόρτες και τα καθίσματα.

Το νέο Superb RS λογικά θα έχει οθόνη αφής 13 ιντσών καθώς και ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω απ΄ το τιμόνι. Αναμένουμε φυσικά και τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας που η Skoda έχει να προσφέρει για τις κορυφαίες τους εκδόσεις RS.
 

Στην βιωσιμότητα και όχι στην ιπποδύναμη εστιάζει o CEO

Παρόλο που οι ανταγωνιστές της Skoda σχεδιάζουν όλο και πιο ισχυρά και ταχύτερα αμάξια, ο CEO της Skoda, Claus Zellmer μιλώντας στην Auto Express, διαισθάνεται αλλαγή στις διαθέσεις του αγοραστικού κοινού:  «Μάλλον μειώνεται λίγο η σημασία της ιπποδύναμης» δήλωσε.

«Όλα είναι γρήγορα, αλλά η τελική ταχύτητα δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο σημαντική για τους χρήστες [της Skoda], οπότε για να δούμε. Νομίζω αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν πλέον περισσότερες πτυχές που επηρεάζουν την αγοραστική απόφαση πιο ουσιαστικά απ΄ αυτά που λέγαμε παλιά - επιτάχυνση 0-100 και τα λοιπά»

«Θα μας αφορά περισσότερο η αποδοτικότητα, η βιωσιμότητα των υλικών του αυτοκινήτου, η απαλλαγή απ΄ τον άνθρακα[...] Οι άνθρωποι θέλουν να είναι πιο υπεύθυνοι για τον πλανήτη και το κλίμα. » κατέληξε ο Zellmer.
 

test center
SEAT