Φημολογείται ένα ακόμα φορολογικό μέτρο με στόχο τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Έρχεται «φόρος ακινησίας» στα αυτοκίνητα;

48.630 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/1/2017

Φήμες θέλουν τα οικονομικά επιτελεία της χώρας να επεξεργάζονται την εισαγωγή ενός «φόρου ακινησίας», μέτρου που θα στοχεύει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κατατεθειμένες πινακίδες!

 
Σε μια είδηση που θα προκαλέσει σάλο, εγχώριες πηγές επιμένουν ότι ετοιμάζεται ακόμα μια φορολογική επιβάρυνση για τους κατόχους αυτοκινήτων, μέσα στην γενικευμένη φοροκαταιγίδα των τελευταίων ετών.
 
Σύμφωνα με τις φήμες, μελετάται εισαγωγή νέου «φόρου ακινησίας οχήματος», ένα μέτρο το οποίο θα πλήξει όσους ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχουν καταθέσει πινακίδες μη αντέχοντας την αύξηση των τελών κυκλοφορίας. Από την αρχή της κρίσης, περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν καταθέσει επ` αόριστον πινακίδες για τα αυτοκίνητά τους…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μέτρο του «φόρου ακινησίας» θα προβλέπει την καταβολή 30 ευρώ το χρόνο, ως «έξοδα διαχείρισης και αποθήκευσης των πινακιδών που έχουν κατατεθεί».  Ωστόσο, πρέπει να γίνει σαφές ότι η είδηση είναι ακόμη σε επίπεδο φημών.

 
 • Nikos

  Είναι πιο απλό να μαζέψουν λεφτά αλλά κάποιοι πρέπει να δουλέψουν. Θέλεις να επιβαρύνεις τα αυτοκίνητα σε ακινησία??? Απλό!! Απλούστατο! Να βγουν οι δημοτικοί υπάλληλοι στους δρόμους να εντοπίζουν οχήματα χωρίς πινακίδες παρκαρισμένα στον δρόμο. Για την κατάθεση πινακίδων έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι το ακινητοποιημένο όχημα θα βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο, οπότε αυτόματα εγκαλούνται για ψευδή δήλωση. Το όχημα να αποσύρεται ΑΜΕΣΑ και να πηγαίνει στον ΟΔΔΥ. Εντοπίζεται και ειδοποιείται ο κάτοχος και αν δεν ενδιαφέρεται να το πάρει πίσω, εκποιείται!!

    16
 • ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  Εάν είναι αλήθεια ,τότε, η χώρα κυβερνάται από συμμορία Σικελών μαφιόζων !

    13
 • Βαγγέλης

  Δεν νομίζω. Η κατάθεση πινακίδων απαιτεί δήλωση για τον ΙΔΙΩΤΙΚΟ χώρο πουθα φυλασσεται το αυτοκίνητο. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι πρόστιμο αν αυτό δεν τηρείται.

    9
 • Νικόλαος Τσουκαλάς

  Κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε το αυτονόητο ΟΛΟΙ ΜΑΣ.Σε κάθε τέτοια υπό σκέψη-απόφαση των φασιζόντων, η απάντηση θα πρέπει να είναι γιλέκο δερμάτινο με δύο θήκες πίσω σταυρωτά για δύο μπαστούνια του γνωστού Αμερικάνικου παιχνιδιού.Και όταν πρόκειται να επισκεπτόμαστε για οποιασήποτε συναλλαγή το μοσχοαναθρεμένο και καλοπροστατευμένο πλήθος τους, η φράση θα πρέπει να είναι, "ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ" με έμμεσο αποδέκτη το τέρμα πάνω ζώον που μας τους κατσικοφόρεσε.Έτσι για να κινούνται λίγο τα αίματα, ΜΗΝ ΠΗΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ...:-)

    9
 • matista

  Αφου υπαρχουν και τ ξυπνοπουλια που το κινουν με ψευτικες...Αποδειξεις δεν κόβουμε,δανεια παιρναμε...Νομιζαμε ότι θα κοροιδεψουμε αυτους που κυβερνουν τον πλανητη 1000 χρόνια...Καλα να παθουμε,κουτοπονηρος λαος...Ελεος.

    8
 • Α.γ.

  οσο πιο βαθια βαζουν το χερι στην τσεπη μας τοσο πιο κοντα ειναι στον σωστο στοχο.

    7
 • asto

  Αυτή η είδηση μήπως είναι μία ακόμα έρευνα αγοράς ; Λέω εγώ τώρα.....

    5
 • Jorhe

  Εσείς τι κάνετε; Αν θέλετε να έχετε κοινό, οργανώστε μια πορεία ακινητοποιημένων στην λεωφόρο Συγγρού, ξεκινείστε μια εκστρατεία μαζική για δικαστική προσφυγή κατά των κατάφορα παράνομων τελών κυκλοφορίας, αλλά και ακινησίας αν τολμησουν. Αυτό είναι μαχητική δημοσιογραφία.

    4
 • LakisΗ

  Στην περιοδο που διανυουμε αυτη την εποχη οι μονες αληθειες ειναι μεσα στις υποτιθεμενες φημες......

    1
 • Κυριάκος

  Τι έξοδα διαχείρισης ακριβώς ζητάνε ? Που κάθονται οι πινακίδες στο ράφι ? Που αναγκαστήκαμε να τις παραδόσουμε λόγω ακριβών τελών κυκλοφορίας ? Με 0 ευρώ τέλη αλλά με έσοδα από το φόρο της βενζίνης που θα έκαιγα πιο πολλά θα έμπαιναν στα ταμεία τους...

   
 • loukia

  https://www.youtube.com/watch?v=IeXZax7Gklw ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.-