Εσύ θα αγόραζες αυτοκίνητο από την Xiaomi;

Εσύ θα αγόραζες αυτοκίνητο από την Xiaomi;

4.574 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2023)

- Η Xiaomi που φτιάχνει τα κινητά λανσάρει το πρώτο της αυτοκίνητο στην Κίνα
- Είναι η τρίτη μεγαλύτερη μάρκα κινητών στον κόσμο μετά από Apple & Samsung
- Σπορ, μεγάλο & γρήγορο το πρώτο της μοντέλο θέλει να κοντράρει ακόμα και την Taycan
- Έχει επενδύσει 350 εκατομμύρια & στηρίζεται σε έμπειρους προμηθευτές

Η Xiaomi που φτιάχνει τα κινητά λανσάρει το πρώτο της αυτοκίνητο στην Κίνα

Πόσο έτοιμος είσαι να φύγεις από έναν παραδοσιακό κατασκευαστή και να πας σε μια τελείως ολοκαίνουργια μάρκα αυτοκίνητων που ξεκίνησε στην αυτοκινητοβιομηχανία μόλις 2 χρόνια πριν; Και αν αυτή τη μάρκα την ξέρεις και την εμπιστεύεσαι για τα κινητά της τηλέφωνα; Αλλάζει αυτό κάτι;
 

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη μάρκα κινητών στον κόσμο μετά από Apple & Samsung

Μπορεί οι φήμες για αυτοκίνητα από την Apple και την Google να μην τελεσφόρησαν, όμως η Xiaomi, η τρίτη μεγαλύτερη μάρκα κινητών τηλεφώνων στον κόσμο μετά την Apple και την Samsung λανσάρισε ήδη το πρώτο της μοντέλο.

Η Xiaomi φυσικά δεν είναι μια ακόμη νέα μάρκα όπως τόσες άλλες καινούργιες φίρμες από την Κίνα. Ναι, είναι κινέζικη, ναι, δεν έχει ξαναφτιάξει ποτέ αυτοκίνητο στην ιστορία της, είναι όμως ένας κολοσσός που ξέρει πολύ καλά την υψηλή τεχνολογία, και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλέον είναι ακριβώς αυτό: υψηλή τεχνολογία.

Σπορ, μεγάλο, γρήγορο & ακριβό το πρώτο της μοντέλο θέλει να κοντράρει ακόμα και την Taycan

Το πρώτο μοντέλο της Xiaomi είναι για την Κίνα, είναι μεγάλο, γρήγορο και θα είναι και ακριβό. Βάζει στο μάτι τα διάφορα Tesla 3 ενώ στις μεγάλες εκδόσεις μπαταρίας φτάνει να «χτυπάει» μέχρι και την Porsche Taycan.

Όμως πως μπορεί κανείς να αφήσει πίσω μια μάρκα αυτοκινήτων που ξέρει και εμπιστεύεται τόσα χρόνια ή δεκαετίες, και να αγοράσει ένα αυτοκίνητο που φτιάχνει μια μάρκα κινητών. Εδώ ακόμη και με τα ψυγεία και πλυντήρια της Samsung ζορίζονται μερικοί, και ας είναι η κορυφαία εταιρεία στις ηλεκτρικές συσκευές εδώ και δεκαετίες.
 

Έχει επενδύσει 350 εκατομμύρια & στηρίζεται σε έμπειρους προμηθευτές

Όμως το αυτοκίνητο ίσως είναι λίγο αλλιώς. Φυσικά πέρα από τα 350 εκατομμύρια που έχει επενδύσει η Xiaomi στην νέα της αυτοκινητοβιομηχανία σε 2 μόλις χρόνια, υπάρχουν προμηθευτές με μεγάλη εμπειρία πίσω από κάθε υποσύστημα.

Είναι όμως τα λεφτά, οι 2.500 εργαζόμενοι στο νέο κλάδο της μάρκας, και οι προμηθευτές αρκετοί; Εσύ θα εμπιστευόσουν μια μάρκα κινητών για το επόμενό σου αυτοκίνητο;

Toyota
SEAT