Mετά τις δοκιμές που έγιναν στο αεροδυναμικό τούνελ, έλαβαν χώρα οι δομικές στις γαλλικές πίστες Le Castellet και Ales.

To Volkswagen ID. R είναι έτοιμο να διεκδικήσει το ρεκόρ πίστας του Nürburgring-Nordschleife.

Έτοιμο για το ρεκόρ στο Ring το VW ID. R

2.667 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2019)

To Volkswagen ID. R είναι έτοιμο να διεκδικήσει το ρεκόρ πίστας του Nürburgring-Nordschleife, με τους ανθρώπους του αγωνιστικού τμήματος της γερμανικής φίρμας να έχουν ολοκληρώσει τις δοκιμές.

Πριν από λίγο διάστημα είχε γίνει γνωστό πως το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της VW, μετά το Pikes Peak θα προσπαθούσε να κατακτήσει το ρεκόρ της πίστας του Nürburgring. Έτσι οι ιθύνοντες της Volkswagen Motorsport ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες δοκιμές προκειμένου το ID. R να πετύχει τον στόχο του.
 
Όπως ενημέρωσε η εταιρεία μετά τις δοκιμές που έγιναν στο αεροδυναμικό τούνελ, έλαβαν χώρα οι δομικές στις γαλλικές πίστες Le Castellet και Ales. Τα εν λόγω τεστ είχαν επίκεντρο το λογισμικό διαχείρισης της ενέργειας που αποθηκεύεται στις μπαταρίες, ενώ απώτερος στόχος ήταν η ιδανική ρύθμιση του ηλεκτρικού κινητήρα ενόψει της προσπάθειας για το ρεκόρ στην «πράσινη κόλαση».
 
Να θυμίσουμε πως το μοντέλο παίρνει ισχύ από δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική ισχύ 680 ίππων. Η κίνηση διανέμεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ισχύς του πίσω άξονα είναι ελαφρώς περισσότερη από τον μπροστά, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο ενδεχόμενο υποστροφής στο εμπρόσθιο άξονα.
 
«To ID. R είναι το πιο ισχυρό αγωνιστικό αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε ποτέ από τη Volkswagen Motorsport» είπε ο François-Xavier Demaison, τεχνικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport και συνέχισε «Η εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου το 2019 πήγε κάθε πτυχή της τεχνολογίας στο επόμενο επίπεδο. Αυτό ισχύει και για το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο έχει γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό πριν από την προσπάθεια στο Ring».
 
Τέλος να σημειωθεί πως οδηγός του Volkswagen ID. R θα είναι και πάλι ο Romain Dumas, ο οποίος θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το ταχύτερο χρόνο που έχει διαμορφωθεί στα 6: 45.90 λεπτά.

Toyota
test center