Μετά την κατάκτηση του ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak, το I.D. R αναμένεται να βρεθεί και στην πίστα του Nürburgring με στόχο να «σπάσει» τα χρονόμετρα.

Θέλει το ρεκόρ στο Ring το VW I.D. R

1.984 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2018)

Μετά την κατάκτηση του ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak, το I.D. R αναμένεται να βρεθεί και στην πίστα του Nürburgring με στόχο να «σπάσει» τα χρονόμετρα.

Την απόφαση να «κατεβάσει» στο Ring το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, I.D. R, με το οποίο κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ ανάβασης στο Pikes Peak, πήρε η Volkswagen Motorsport, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
 
Συγκεκριμένα οι ξένοι ανταποκριτές αναφέρουν πως η VW έχει ήδη προβεί στην κράτηση της πίστας για τον Μάιο του 2019, στοχεύοντας να ολοκληρώσει ένα γύρο της «πράσινης κόλασης» σε κάτω από  5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Αν πράγματι επιτευχθεί αυτός ο χρόνος θα μιλάμε για την ταχύτερη διαδρομή που έχει πραγματοποιήσει αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, ενώ θα βάλει σε «μπελάδες» και την κάτοχο του απόλυτου ρεκόρ.
Για την ιστορία να πούμε πως επί του παρόντος τον καλύτερο χρόνο στα ηλεκτρικά οχήματα τον έχει το NIO EP9 με 6: 45.900, ενώ το ταχύτερο αυτοκίνητο από όλα είναι η αγωνιστική Porsche 919 Hybrid Evo με 5: 19.55 και μέση ταχύτητα που έφτασε τα 233.79 χλμ./ώρα.
 
Οδηγός στην προσπάθεια αυτή θα είναι ο Γάλλος, Romain Dumas, ο οποίος ήταν και ο οδηγός στο Peak Peak.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως καθορισμός ενός νέου ρεκόρ θα ήταν ένα σημαντικό παράσημο για τη VW, βοηθώντας την στο περιθώριο του μάρκετινγκ πριν από την έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού Volkswagen I.D. στα τέλη του 2019.

LEASING APRILIOS
skoda