F1: 1,9 δις τηλεθεατές! 75% πάνω η Ελλάδα

3.889 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2020)

Η Formula 1 έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης σε τηλεόραση και λοιπές πλατφόρμες. Δείτε ποιο ρεκόρ έσπασε το GP Ιταλίας, αλλά και την αύξηση που έγινε στη χώρα μας.

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Formula 1 ανέβασε την τηλεθέασή της, είτε μέσω τηλεόρασης, είτε μέσω των ψηφιακών πλατφόρμων. Πιο συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό κοινό έφτασε τα 1,922 δις, νούμερο αυξημένο κατά 9% σε σχέση με το 2018. Οι 5 μεγαλύτερες σε τηλεθέαση αγορές ήταν όπως και πέρσι οι Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία και Ολλανδία, ενώ πρώτη στις χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά βρίσκεται η Ελλάδα με ποσοστό αύξησης 75%.

Τα 19 από τα 21 Grand Prix του περσινού πρωταθλήματος είχαν μεγαλύτερη θεαματικότητα με κορυφαίο σε προβολές αγώνα να είναι αυτός της Ιταλίας. Το GP στη Monza χτύπησε... ταβάνι με 112 εκατομμύρια προβολές παγκοσμίως, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στη διοργάνωση, το οποίο κατείχε μέχρι πρότινος το GP Μεξικό το 2016.

Ανάμεσα στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Formula 1 φαίνεται πως οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλήματος έχουν ξεκινήσει να παρακολουθούν τις εξελίξεις και από άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram  (+69.3% σε followers) και το Twitter (+66.1% σε followers), ενώ και το YouTube είχε αύξηση 32,9% με τους followers να αγγίζουν τα 24,9 εκατομμύρια.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center