F1: Ισπανία και το 2020

2.410 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2019)

Μονοετή διάρκεια έχει το συμβόλαιο που υπέγραψε η F1 με τους ισπανικούς φορείς για να παραμείνει η πίστα στο καλεντάρι και του χρόνου.


Το παρών στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς θα δώσει το Ισπανικό Grand Prix μετά από συμφωνία της διοργανώτριας αρχής της Formula 1 με την διοίκηση της πίστας, την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, το δημοτικό συμβούλιο του Montmelo και την Ένωση Αυτοκινήτου της Καταλονίας.

Το συμβόλαιο είναι διάρκειας ενός έτους και ο CEO της F1, Chase Carey φαίνεται πως ελπίζει  ότι στο μέλλον θα επιτευχθεί μια πιο μακρόχρονη συμφωνία με την πίστα που μπήκε για πρώτη φορά στο καλεντάρι το 1951 και από το 1991 φιλοξενεί ανελλιπώς αγώνες του κορυφαίου μηχανοκίνητου πρωταθλήματος.

Ο ίδιος είπε: «H θέληση τους να είναι μέρος της F1 το 2020 είναι απόδειξη πως το άθλημα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο οικονομικό κομμάτι των περιοχών που φιλοξενούν τέτοια events παγκόσμια εμβέλειας. Τους επόμενους μήνες θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις για να δούμε αν μπορούμε να επεκτείνουμε την συνεργασία μας. Στο μεταξύ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Καταλανό πρόεδρο για την υποστήριξή του στις διαπραγματεύσεις.»

Στην πίστα λαμβάνουν χώρα και οι δοκιμές των ομάδων πριν από κάθε αγωνιστική χρονιά.

Mercedes
skoda