Ferrari: Σκας 2 χιλιάρικα για αξεσουάρ που της κάνει τσάμπα διαφήμιση

Ferrari: Σκας 2 χιλιάρικα για αξεσουάρ που της κάνει τσάμπα διαφήμιση

4.838 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2024)

- Αγοράζοντας μια Ferrari εκτός από το αυτοκίνητο πληρώνεις & το πρεστίζ
- 2 χιλιάρικα έξτρα αν θες το Vintage σήμα της φίρμας στα μπροστινά φτερά
- Με αναφορές από την αγωνιστική κληρονομιά της φίρμας
- Υπάρχουν και ακριβότερες αλλά και φθηνότερες παραλλαγές

Αγοράζοντας μια Ferrari εκτός από το αυτοκίνητο πληρώνεις & το πρεστίζ

Η Ferrari είναι μια μάρκα που δε χρειάζεται ιδιαίτερες επεξηγήσεις καθώς αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά brands παγκοσμίως στο χώρο του αυτοκινήτου. Η ιταλική φίρμα κατασκευάζει υπεραυτοκίνητα εδώ και περίπου 85 χρόνια, με τη βαριά ιστορία της να αποτελεί πλέον μέρος του πακέτου που αγοράζει κάποιος μαζί με το αυτοκίνητο. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι της φίρμας και ενίοτε το… εκμεταλλεύονται.
 

2 χιλιάρικα έξτρα αν θες το Vintage σήμα της φίρμας στα μπροστινά φτερά

Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο των αξεσουάρ της φίρμας, υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται «Scuderia Ferrari shields on fenders» με κόστος 1.856 δολάρια. Πρόκειται για δύο μεταλλικά εμβλήματα της φίρμας που τοποθετούνται στα πλαϊνά φτερά του μοντέλου και εκτός από το «άλογο» της Ferrari, έχουν στο πάνω μέρος ως λεπτομέρεια την ιταλική σημαία, ενώ στο κάτω μέρος ξεχωρίζουν τα λατινικά γράμματα «S» και «F», δηλαδή τα αρχικά Scuderia Ferrari. Το έμβλημα αυτό, αντικαθιστά ως έξτρα το απλό, μονόχρωμο έμβλημα της Ferrari που μπαίνει κανονικά στο σημείο.
 

Με αναφορές από την αγωνιστική κληρονομιά της φίρμας

Αναφορά του σήματος αποτελεί η μακρά αγωνιστική ιστορία της Scuderia, όταν ο Enzo Ferrari ίδρυσε την αγωνιστική ομάδα «Scuderia Ferrari» και κοσμούσε το πλαϊνό μέρος των αγωνιστικών της αυτοκινήτων, αρκετά χρόνια πριν μπουν στην παραγωγή αυτοκίνητα με τα σήματά της. Ωστόσο αν κάποιος… λιγουρευτεί το σήμα αυτό θα πρέπει να πληρώσει κοντά 2 χιλιάδες δολάρια.
 

Ακριβότερες αλλά και φθηνότερες παραλλαγές

Εκτός όμως από την επιλογή των 2.000, υπάρχουν και χειροποίητα σήματα που κάνουν τα προηγούμενα να μοιάζουν… τσάμπα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με χρήστη του TikTok, τα χειροποίητα εμβλήματα της Scuderia για τα πλαϊνά φτερά κοστίζουν 14.000 δολάρια, ενώ δεν ξεκαθαρίζεται αν τα κατασκευάζει η ίδια η Ferrari ή αποτελούν κατασκευή κάποιου ιδιώτη.

Από την άλλη, αν κάποιος ιδιοκτήτης ενός μοντέλου της Ferrari θέλει τα συγκεκριμένα σήματα αλλά δε θέλει να δώσει και μια μικρή περιουσία, τότε στο διαδίκτυο υπάρχουν και ρέπλικες με κόστος περίπου 300 δολάρια. Είναι και αυτά κατασκευασμένα από μέταλλο, ενώ έτσι θα κάνει και… οικονομία!

YARIS VAN
MONTELA