Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Είναι όμως τόσο ίδια;

Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Είναι όμως τόσο ίδια;

Fiat 124 Spider vs MX-5

47.223 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2016)

Έχουν εξελιχθεί από κοινού, φέρουν σχεδόν τον ίδιο γενετικό κώδικα και σκοπός τους είναι να χαρίσουν άφθονη οδηγική απόλαυση στον οδηγό. Ο λόγος για τα Fiat 124 Spider και Mazda MX-5 που, τελικά, είναι τόσο ίδια, αλλά και τόσο διαφορετικά...

Οι συστάσεις για το Mazda MX-5 είναι μάλλον περιττές. Είναι το πιο καλοπουλημένο roadster στο κόσμο της αυτοκίνησης, έχει εκατοντάδες βραβεία -μέχρι και ρεκόρ Guinness, ενώ ο λόγος της επιτυχίας -από την πρώτη κιόλας γενιά- είναι ένας: χαρίζει φαρδιά-πλατιά χαμόγελα στον οδηγό με την fun to drive οδική του συμπεριφορά χωρίς αυτός να πρέπει να ξοδέψει μία περιουσία. Σήμερα, έχει περάσει στην τέταρτη γενιά του και δείχνει πιο πιστό στις ρίζες του όσο ποτέ άλλοτε.
Από την άλλη, το Fiat 124 Spider είναι το μοντέλο που επί της ουσίας προηγήθηκε, θα λέγαμε ο προπομπός. Μόνο που προηγήθηκε 20 χρόνια πριν από την πρώτη γενιά του MX-5 και δεν είχε το αντίστοιχο timing. Ίσως για αυτό να σταμάτησε. Και πάλι, όμως, η φιλοσοφία του ήταν η ίδια.Compact διαστάσεις, απολαυστική οδική συμπεριφορά.
Ερχόμενοι στο σήμερα, τα δύο μοντέλα συναντώνται έχοντας μάλιστα εξελιχθεί από κοινού και με κοινό στόχο. Να γοητεύσουν με κάθε τρόπο τον οδηγό. Και παρότι είναι σχεδόν ίδια, καταφέρνουν ταυτόχρονα να είναι και πολύ διαφορετικά. Εσείς, τι επιλέγετε; Πριν απαντήσετε, δείτε που μοιάζουν, αλλά και που διαφέρουν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto