• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ford Focus VS Opel Astra VS Toyota Corolla

111.305 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/10/2019

Ντέρμπι κορυφής: Η νέα Toyota Corolla μαζί με τα Ford Focus και Opel Astra είναι από τα best seller μοντέλα στην κατηγορία τους, στο κομμάτι της λιανικής. Τι πιο λογικό από το να τα δούμε αντιμέτωπα με ένα συγκριτικό θέμα.

Στη μάχη των μικρομεσαίων η νέα Toyota Corolla ήρθε με μοναδικό στόχο να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να βρεθεί στην κορυφή των πωλήσεων. Παρά το γεγονός πως εισήλθε στην αγορά μετά το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήδη έχει καταφέρει στις λιανικές πωλήσεις, να υποσκελίσει το οδηγοκεντρικό Ford Focus και το value for money Hyundai i30. Τι του μένει για την κορυφή; Ένας κλασσικός παίχτης της κατηγορίας και διαχρονικά ανάμεσα στα best seller, το Opel Astra.

Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσετε ένα συγκριτικό θέμα ανάμεσα στην Corolla, η οποία στη βασική της έκδοση εφοδιάζεται με τον 1,2 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 116 ίππων απέναντι στο 1.000άρι Opel Astra των 105 ίππων και στο Ford Focus επίσης με κινητήρα 1,0 λτ., αλλά απόδοση 125 ίππων. 

Εμφάνιση: Κάνει τη διαφορά η πιο φρέσκια Corolla
Η σχεδίαση είναι ένα κομμάτι που παίζει μεγάλο ρόλο στη συγκεκριμένη κατηγορία, με τα περισσότερα μοντέλα να παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και να ενσωματώνουν δυναμικά στοιχεία. Το αισθητικό κομμάτι έχει αρκετό ενδιαφέρον στα τρία μοντέλα, με την Corolla και το Focus να εκφράζουν ένα πιο δυναμικό και προχωρημένο προφίλ που διαμορφώνεται από τις έντονες ακμές των αμαξωμάτων τους σε συνδυασμό με τις καμπύλες τους επιφάνειες. Από την άλλη το Opel Astra αν και βρίσκεται περισσότερα χρόνια στην αγορά (κι ενώ περιμένουμε την ανανεωμένη εκδοχή του), διατηρεί ένα ξεχωριστό αισθητικά προφίλ, προβάλλοντας δυναμισμό, αλλά και εκλεπτυσμένα στοιχεία που συντίθενται από τις έντονες ακμές σε όλες τις επιφάνειές του. Συνολικά πάντως, η Corolla, ως πιο φρέσκια πρόταση είναι και η πιο ενδιαφέρουσα αισθητικά χάση στον τρόπο που «ανακατεύονται» οι όμορφες αναλογίες με τις έντονες λεπτομέρειες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 7 σχόλια