20 φωτογραφίες »

Ford Puma Vs Peugeot 2008

108.630 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2021)

Με εντυπωσιακή σχεδίαση, ικανούς κινητήρες, crossover χαρακτήρα και κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά, τα Ford Puma και Peugeot 2008 βάζουν το δικό τους backround στην κατηγορία. Ποιο διαλέγεις στα 130 άλογα;


Η κατηγορία των compact τις εκδόσεις συνεχίζει και κερδίζει ολοένα και περισσότερο «έδαφος» στην αγορά συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Με τα μοντέλα αυτής να εκφράζουν στο σύνολό τους νεανικό χαρακτήρα, καλούς χώρους και ευχάριστη οδική συμπεριφορά εντός και σε εκτός δρόμου πατημένες διαδρομές, τα μικρά crossover αποτελούν δικαίως την πιο hot κατηγορία αυτή τη στιγμή. Για το λόγο αυτό οποιοδήποτε μοντέλο έχει να παρουσιάσει κάτι το ξεχωριστό σε κάποιο τομέα, κερδίζει τις εντυπώσεις, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει με τα Ford Puma και Peugeot 2008. 

Eμφάνιση: Ξεχωρίζουν, το καθένα με τον τρόπο του
H εμφάνιση και των δύο μοντέλων στηρίζεται στον δυναμισμό προβάλλοντας βεβαίως και νεανικό «παιχνιδιάρικο» χαρακτήρα κάτι που υπερτονίζεται από τις μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης και τις εκδόσειςπου διαθέτουν. Το Ford Puma είναι εντυπωσιακό αισθητικά και ιδιαίτερα στις ST-Line εκδόσεις του που προσθέτουν στο κομψό του αμάξωμα στοιχεία δυναμικής. Η δυναμική του στηρίζεται στο φαρδύ του αμάξωμα, στους τονισμένους θόλους των τροχών και στα όμορφα φωτιστικά και τη μάσκα στο εμπρός μέρος, ενώ και τα μικρά αναλογικά με τον υπόλοιπο όγκο του κρύσταλλα των παραθύρων τονίζουν τον ξεχωριστό και σπορτίφ του χαρακτήρα. Το Peugeot 2008 από την άλλη στηρίζεται σαφέστατα στις έντονες γωνίες και ακμές του αμαξώματός του για την δυναμική του υπόσταση, την μεγάλη και δυναμική εμπρόσθια μάσκα και τα όμορφα και εδώ φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας σε μορφή «νυχιών» να το κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο, ειδικά τη νύχτα. Oπως και το Puma, έτσι και το Peugeot 2008 διαθέτει κι αυτό σπορ έκδοση GT Line που τονίζει ακόμα περισσότερο την δυναμική του.

Εσωτερικό-Χώροι: Εντυπωσιακό το 2008, κορυφαίο πορτ-μπαγκάζ στο Puma
Ξεχωριστή είναι και στο εσωτερικό η εικόνα των δύο αυτοκινήτων, με στοιχεία που προέρχονται φυσικά από τα μικρά στα οποία βασίζονται. Το Ford Puma αντλεί στοιχεία από το Fiesta και είναι όμορφο σχεδιαστικά με σύγχρονο διάκοσμο και στοιχεία, ενώ επιδεικνύει καλή ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος. Επιπλέον, αυτή την περίοδο διατίθεται με δωρεάν επιπλέον εξοπλισμό όπως (για την έκδοση Titanium της δοκιμής) εμπρός προβολείς LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3`` και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος. Το Peugeot 2008 από την άλλη είναι πιο εντυπωσιακό αισθητικά με τη σχεδίαση να προέρχεται από το 208, και να κερδίζει τις εντυπώσεις με την i-cockpit λογική του. Ο διάκοσμος και εδώ είναι high-tech με προαιρετικά 3D ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ στάνταρ είναι η οθόνη αφής των 7 ιντσών. Ο premium χαρακτήρας του οφείλεται τόσο στα παραπάνω στοιχεία και τη σχεδίαση, όσο και στην εξαιρετική επιλογή των υλικών και της ποιότητας κατασκευής του γενικότερα. Οι χώροι θα ικανοποιήσουν σε κάθε περίπτωση τις μεταφορικές ανάγκες μιας 4μελούς οικογένειας χωρίς παραχωρήσεις, με το 2008 να προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες, ενώ το Puma υπερισχύει στο διαθέσιμο χώρο για τις αποσκευές με όγκο 456 λίτρων αλλά και με την παρουσία του MegaBox κάτω από το δάπεδό του που προσφέρει 80 επιπλέον λίτρα.  

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Mercedes
15.3 Toyota 1million