2 φωτογραφίες »

GP Aιφελ: H pole στον Bottas

2.700 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2020)

O Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο Q3 και πήρε άλλη μια pole position φέτος για λογαριασμό της Mercedes. Από κοντά Hamilton και Verstappen.

Η Mercedes πήρε άλλη μια pole για το 2020 στο Eifel Grand Prix συνεχίζοντας το σερί της που τρέχει όλη την φετινή χρόνια. Σε αντίθεση όμως με τους τελευταίους πέντε αγώνες, ο poleman ήταν ο νικητής του ρωσικού GP Valtteri Bottas και όχι ο Lewis Hamilton, με τον Φινλανδό να κάνει τον καλύτερο χρόνο κατά 0.256s που του επέτρεψε να βρεθεί μπροστά από τον Βρετανό. Από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει αύριο ο Max Verstappen με Red Bull πετυχαίνοντας χρόνο μόλις 0,037 δευτερόλεπτα χειρότερο από αυτόν του Hamilton.

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των κατατακτήριων ήταν η αντικατάσταση του Lance Stroll της Racing Point από τον Nico Hulkenberg, γιατί ο Καναδός δεν αισθανόταν καλά και έτσι προτιμήθηκε να πάρει την θέση του ο Γερμανός που βρισκόταν σε άλλο μέρος αλλά αρκετά κοντά στην πίστα, όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα. Δυστυχώς εκεί τελείωσε το όμορφο παραμύθι για τον Hulkenberg καθώς σημείωσε τον χειρότερο χρόνο από όλους τους άλλους οδηγούς.

Η Ferrari έφερε μαζί της αναβαθμίσεις για το σασί της SF1000 αυτό το Σαββατοκύριακο με τον Charles Leclerc να φαίνεται πως επωφελήθηκε περισσότερο, κατακτώντας την τέταρτη θέση, την ίδια στιγμή που ο Sebastian Vettel δεν μπόρεσε να περάσει το Q3 και θα ξεκινήσει αύριο από την 11η θέση. Ο Leclerc βρέθηκε μπροστά από την δεύτερη Red Bull του Alex Albon, ενώ ο Daniel Ricciardo πήρε την έκτη θέση για τη Renault και ο teammate του Ocon στην έβδομη. Ακολούθησαν ο Norris με ΜcLaren, o Perez με την Racing Point ενώ ο Sainz έκλεισε την δεκάδα.
 
Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει αύριο Κυριακή 11/10 στις 15:00 το μεσημέρι.

Δείτε από ποια θέση θα ξεκινήσουν τα μονοθέσια αύριο:

 

home pro
test center