GP Αυστρίας: Λεκλέρκ στην pole, εξετάζεται ο 2ος Χάμιλτον

2.709 Επισκέψεις στο άρθρο (29/6/2019)

Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε τη δεύτερη pole position της καριέρας του ακολουθούμενος από τον Λούις Χάμιλτον, ο οποίος βρίσκεται υπό εξέταση μετά από ένα συμβάν στο Q1. Τρίτος ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο νεαρός Μονεγάσκος πιλότος της Scuderia Ferrari έγινε για δεύτερη φορά pole man στην καριέρα του στη Formula 1, κάνοντας νέο ρεκόρ πίστας στο Red Bull Ring αφού σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:03.003 (σ.σ. το ρεκόρ πίστας «κρατούσε» ο Κίμι Ράικονεν από το 2018 με 1:06.957). Η χαρά των ανθρώπων της ιταλικής ομάδας επισκιάστηκε βέβαια από την 9η θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ, μετά από πρόβλημα που είχε με το μονοθέσιό του στην εισαγωγή αέρα του κινητήρα, κάτι που δεν του επέτρεψε να λάβει μέρος στο Q3. Θα ήταν 10ος κανονικά αλλά ανέβηκε μία θέση μετά από την ποινή 5 θέσεων που δέχθηκε ο Κέβιν Μάγκνουσεν για αλλαγή κιβωτίου στην Haas και κατέληξε 10ος από 5ος.

Από εκεί και έπειτα, δεύτερος στο grid θα «στηθεί» αύριο ο Λούις Χάμιλτον, ο οποίος βρίσκεται βέβαια υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες, καθώς φαίνεται να εμπόδισε την Alfa Romeo του Κίμι Ράικονεν στο Q1 εν όσο βρισκόταν σε γρήγορο γύρο. Ο Χάμιλτον υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι είχε πίσω του τον Φινλανδό ωστόσο, η ενδοεπικοινωνία μαρτυρά πως η ομάδα του τον είχε ενημερώσει. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται η απόφαση για τον Βρετανό μετά τη μελέτη των στοιχείων, αν και, ο Ράικονεν ήδη του έριξε μια «καμπάνα» περνώντας με το μεσαίο δάχτυλο του ψηλά!

Τρίτος στην κατάταξη βρίσκεται ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με τους Βάλτερι Μπότας και Λάντο Νόρρις σε τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Επίσης, να σημειώσουμε πως, στο Q1 αποκλείστηκαν οι δύο Williams, οι δύο Racing Point και η Toro Rosso του Κβίατ, ενώ στο Q2 σταμάτησαν την προσπάθειά τους η Haas του Γκροζάν, οι δύο Renault, η Toro Rosso του Αλμπόν και η McLaren του Σάινθ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών, καθώς επίσης και τον ταχύτερο γύρο που χάρισε στον Σαρλς Λεκλέρκ την pole position:

Mercedes
moto