GP Αζερμπαϊτζάν: Καταστροφή για Ferrari & 1-2 για Red Bull
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Αζερμπαϊτζάν: Καταστροφή για Ferrari & 1-2 για Red Bull

3.242 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2022)

Σε περίπατο εξελίχθηκε το Gran Prix του Μπακού για τις δύο Red Bull, που εκμεταλλευόμενες τις εγκαταλείψεις της Ferrari έκαναν ένα αρκετά εύκολο 1-2. Καλή μέρα και για τα δύο μονοθέσια της Mercedes που έκλεισαν την πρώτη 4άδα του αγώνα.

Θρίαμβος για τον Max Verstappen, οδηγός του αγώνα ο 4ος Hamilton

Ξεκάθαρος θρίαμβος ο αγώνας του Αζερμπαϊτζάν για την Red Bull με τον Max Verstappen να κερδίζει τον 5ο του αγώνα για φέτος και τον Perez να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση του βάθρου. Απόλυτη καταστροφή για τους δύο πιλότους της Ferrari που αμφότεροι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγω μηχανικής βλάβης.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησαν και οι δύο πιλότοι της Mercedes, με τον Βρετανό George Russell να ανεβαίνει στο βάθρο και ακριβώς πίσω του, στην 4η θέση να τερματίζει ο συμπατριώτης του και 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton, μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα που έκανε και το κοινό να τον ψηφίσει ως οδηγό του αγώνα.


Η τελική κατάταξη του αγώνα.

Η τελική κατάταξη του αγώνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κακή εκκίνηση και μετά... διπλή ατυχία για τη Ferrari

Ο Charles Leclerc ξεκίνησε τον αγώνα από την pole position, ενώ πίσω του βρίσκονταν οι Perez & Verstappen με Red Bull. Η εκκίνηση όμως του Μονεγάσκου δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή ενώ, σα να μην έφτανε αυτό, στην πρώτη στροφή μπλόκαρε τους δύο αριστερούς τροχούς του με αποτέλεσμα ο Μεξικανός της Red Bull να βρει την ευκαιρία και να τον περάσει εύκολα. Οι επόμενοι γύροι πέρασαν με τον Leclerc να δέχεται αρκετή πίεση από τον Verstappen. 

Η κατάσταση αυτή κράτησε για μόλις 9 γύρους, όταν ένας δυνατός θόρυβος από το κιβώτιο ταχυτήτων της Scuderia του Sainz, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Αμέσως «βγήκε» το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, με τους περισσότερους οδηγούς να το εκμεταλλεύονται για είσοδο στα pit, όχι όμως οι δύο Red Bull που παρέμειναν στον αγώνα, διαμορφώνοντας έτσι το 1-2 (Perez & Verstappen), με τους Leclerc και Russell να ακολουθούν στην 3η και 4η θέση.

Λίγους γύρους αργότερα ο Ολλανδός, που έκλεινε τη διαφορά από τον πρώτο Perez, κατάφερε να τον περάσει χωρίς αντίσταση, ωστόσο αμέσως μετά οι δύο Red Bull βρέθηκαν στα pit για αλλαγή ελαστικών, δίνοντας την ευκαιρία στον Leclerc να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση. Αυτό δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 21ο γύρο ο κινητήρας του μονοθεσίου του Μονεγάσκου άρχισε να βγάζει λευκούς καπνούς, αναγκάζοντας και την δεύτερη Ferrari σε εγκατάλειψη.

Εύκολο απόγευμα για τις Red Bull, καλό αποτέλεσμα και για τις δύο Mercedes

Από εκεί και πέρα η έκβαση του αγώνα, τουλάχιστον όσον αφορά τις θέσεις του πόντιουμ, έμοιαζε εύκολη υπόθεση, με τις δύο Red Bull να κάνουν περίπατο και την Mercedes του Russell να τις ακολουθεί από μακριά. Καλό αγώνα έκανε και ο Lewis Hamilton, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις των δύο Ferrari και δίνοντας ωραίες μάχες κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γνωστό πρόβλημα με την ταλάντωση των μονοθεσίων και ιδιαίτερα των δύο Mercedes, στις ευθείες, ταλαιπώρησε για άλλη μια φορά τους δύο οδηγούς, με τον Hamilton να παραπονιέται έντονα στον ασύρματο για πόνους στην μέση, ενώ στο τέλος του αγώνα τον είδαμε να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να βγει από το μονοθέσιό του!

Στην 5η θέση τερμάτησε ο Gasly ενώ πίσω του βρέθηκαν οι βετεράνοι Vettel & Alonso με Aston Martin και Alpine αντίστοιχα. Την 10άδα των βαθμολογημένων έκλεισαν οι δύο Mclaren (Norris 8η & Ricciardo 9η θέση) και ο Ocon στη 10η θέση με τη δεύτερη Alpine.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw